ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ


Ο Όλεθρος του Μικροαστού...
Γιατί μή μου πείτε πως δεν είμαστε μικροαστοί;! Φυσικά & είμαστε! Κατά τη γνώμη μου όλοι εμείς οι bloggers! Γιατί αν δεν είμασταν, θα είχαμε καλύτερα (με την έννοια του πολυτελέστερα) πράγματα να ασχολούμαστε (δες δεξιώσεις, συναντήσεις σε λέσχες, ταξιδάκια με ιστιοπλοϊκά, e.t.c.) πέραν του blogging! Δεν παραπονούμαι, μια χαρά είναι το blogging. Συνειδητή επιλογή να ξεφεύγεις λιγάκι από τα καθημερινά, να ανταλάσσεις απόψεις, να γελάς, να επικοινωνείς...
Το θέμα είναι ο όλεθρος, η καταστροφή, η οικονομική μας απαλλοτρίωση! Βαλόμαστε από παντού: φόροι, τεκμήρια, κι άλλοι ανελέητοι φόροι, τρελλές αυξήσεις σε όλα, περικοπές επιδομάτων, παγώματα αυξήσεων. Πόσα πια θα αντέξουμε; Και φοβάμαι πως τα χειρότερα ακόμη δεν τα έχουμε δει...
Οκ, δεν είμαι αφελής, ξέρω πως έπρεπε να τα περιμένω όλα τούτα, από την ανάθεση της διοργάνωσης των ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας ακόμη. Δε λέω, μεγαλόπνοο όραμα ήταν, αλλά όραμα τίνος; Όχι πάντως του Έλληνα που χρωστούσε σε όλες τις τράπεζες, όραμα μάλλον της κας.Γιάννας, αλλά αυτή γιατί να μην οραματίζεται; Μήπως έχει καμμιά άλλη έγνοια να τη βασανίζει; Αυτή τρώει με χρυσά κουτάλια & δεν είναι σχήμα λόγου...Δεν την απασχολεί ούτε η δόση του δανείου της που δε θα έχει το πρωί να την πληρώσει, ούτε τα δίδακτρα του παιδιού της! Και ποιός μας ρώτησε; Μου άρεσε πάντως που μας το πλάσαραν & καλά σα μεγάλη νίκη της χώρας μας, σαν εκπληκτική ευκαιρία, σαν να είχαμε κερδίσει κανένα τεράστιο οικονομικό πακέτο! Μα εγώ ξέρω πως πανηγυρίζεις όταν κερδίζεις, όχι όταν χάνεις! Γιατί, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους επιτέλους! Τί κέρδισε ο Έλληνας από όλη αυτή την ιστορία;;; ................. Όχι, αν μου βρείτε απάντηση σ΄αυτό το δύσκολο ερώτημα θα σας παραδεχτώ! Θα πω: Ναι ρε παιδιά, δίκιο έχετε, λάθος μου! Αλλά γιατί εγώ τώρα, είμαι σίγουρη πως δεν πρόκειται να μου βρείτε απάντηση, όσο κι αν ψάχνετε; Γιατί βέβαια τί απάντηση να υπάρχει; Μήπως πως μας επαίνεσαν διεθνώς; Πως μας έμαθαν ακόμη & όσοι δεν γνώριζαν πως κάπου στο χάρτη υπάρχει μια μικρή χώρα που τη λένε Ελλάδα; Ε, και; Πώς μας βοηθάει αυτό δλδ εμάς τους πολίτες αυτής της ρημάδας χώρας; Μήπως μας ξεπληρώνει τα χρέη; Μήπως μας απαλάσσει από τους λογαριασμούς & τους φόρους; Το αντίθετο!!!!!!! Καλούμαστε κι εμείς, αλλά το χειρότερο & τα παιδιά & τα εγγόνια μας (μην πω & τα τρισέγγονά μας) να πληρώνουμε με τον ιδρώτα μας, με τα άγχη μας, με τη σκληρή δουλειά μας, την υστεροφημία της κας.Γιάννας!!! Έτσι ακριβώς!
Εγώ προσωπικά, ούτε που την ήξερα την κυρία πριν την ιστορία με τους Ολυμπιακούς (μη γελάς φίλε μου, εσύ δλδ την ήξερες;), αλλά πού να την ξέρω; Ούτε με συνεστιάζεται (δεν είμαι βλέπετε ιδιοκτήτρια κάστρου εγώ!), ούτε από τα ίδια μαγαζιά τυχαίνει να αγοράζουμε ρούχα! Την έμαθα λοιπόν (όπως κι όλοι μας) τότε, λίγο πριν μας ανακοινώσουν τη συμφωνία που είχαν κάνει (& θέλουν να πιστέψουμε κιόλας πως ήταν & άθλος αυτό που "καταφέραμε"...), την άκουγα-έβλεπα παντού μέχρι & το τέλος των Ολυμπιακών & έπειτα ούτε που την ματαξαναείδα-άκουσα! Δλδ η κυρία (αν δεν είναι & άλλοι πίσω από αυτή) ήρθε, μας κατα-καταχρέωσε σαν χώρα (ή αλλιώς υπέγραψε συμβόλαια να μας παίρνουν το ψωμάκι μας ακόμη & σε 100 χρόνια από σήμερα) & μετά; Μην την είδατε!
Ναι, αλλά αγαπητή μου κυρία Γιάννα, όταν κάποιος θέλει να κάνει ένα μεγάλο-τρικούβερτο πανηγύρι, πρέπει να λάβει υπόψη του, πως δεν μπορεί να το κάνει με λεφτά άλλων! Σωστά βρε παιδιά; Μας ρώτησες εμάς αν θέλουμε; Αλλά τί λέω; Εδώ ούτε που μάθαμε τελικά ποτέ, πόσο κόστισαν συνολικά όλα τα ολυμπιακά έργα μαζί, τί εισπράξαμε σα χώρα από το πανηγύρι & τί απέμεινε...
Πανηγυρίζαμε κι εμείς οι χαμένοι, σα μωρά παιδιά... Και μη με πείτε μίζερη ή γκρινιάρα, γιατί ούτε ψέματα λέω, ούτε καν υπερβάλλω: γιατί δλδ να θέλει να αναλάβει ένα τέτοιο πολυέξοδο έργο, όπως ήταν εν προκειμένω οι ολυμπιακοί αγώνες, μια χώρα με τέτοια οικονομία -όπως ήταν η δική μας τότε-; Έ; Γιατί; Μήπως για να πατώσει μια & καλή; Πιό λογικό δε θα ήταν να ανελάμβανε τη διοργάνωση μια εύρωστη οικονομικά χώρα; Αλλά μ@λ@κες ήταν; Μας την πάσαραν, οι επιτήδειοι έβαλαν μπροστά την έρημη τη Γιάννα να φάει όλο το στραπάτσο, εμείς ούτε που το πήραμε χαμπάρι να κάνουμε κάτι, να μην επιτρέψουμε να μας τη ...φορέσουν & το αποτέλεσμα αυτής της ανικανότητάς μας να μη γινόμαστε παίγνια στα χέρια πονηρών (ή του ωχαδερφισμού μας) θα το πληρώνουν ακόμη & τα τρισέγγονά μας!
Τόσο καλά...

Όχι, δε θέλω καθόλου να δικαιολογήσω με όλη την ιστορία των ολυμπιακών τη σημερινή κυβέρνηση! Γιατί ήξεραν πάρα πολύ καλά τί παρελάμβαναν, τί υπέρογκα χρέη είχε επωμιστεί η χώρα & παρόλα αυτά έταζαν & έταζαν & έταζαν προεκλογικά. Κι ο κακομοίρης ο Έλλην που είχε κουραστεί τόσα χρόνια να πιστεύει τους πράσινους, είπε να πιστέψει μια φορά & τους μπλε. Και να τα χάλια μας! Σε λίγο δε θα έχουμε πού να κρυφτούμε από τα χρέη & την ανέχεια... Θα αρχίσουμε πάλι να μεταναστεύουμε (ψεύτρα να βγω) για να δούμε καμμιά άσπρη μέρα! Και τώρα θα είναι τρισ-χειρότερα τα πράγματα: γιατί τώρα είμαστε καλομαθημένοι (όχι όπως κάποτε οι παππούδες μας που φεύγαν αναγκασμένοι από την πείνα της κατοχής), με τους αλλοδαπούς εργάτες μας & τις αλλοδαπές μανικιουρίστες μας, άντε να πάμε τώρα να πλύνουμε πιάτα στα restaurant του εξωτερικού...
Βρε παιδιά, δεν μας μένει τίποτε άλλο να κάνουμε πριν να είναι αργά; Κανείς, καμμιά ιδέα; Μήπως αν ιδρύαμε ένα κόμμα των bloggers????? Ούτως ή άλλως, ιδεολογίες & κουραφέξαλα πια δεν υπάρχουν! Εδώ βλέπεις φανατικούς κομμουνιστές να γίνονται δεξιοί ή πράσινοι (κ.Θεοδωράκης, κα.Δαμανάκη)! Μήπως;;;!
12 Responses
  1. nikiplos Says:

    καλησπέρα... δεν ξέρω αν είναι βέβαια σωστό να τα ζυγίζουμε όλα με βάση το κόστος και το κέρδος... Βέβαια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήμουν και εγώ αντίθετος, γιατί πρέπει να ξοδεύεις ανάλογα με το βαλάντιό σου...

    Ξέρεις αυτά αποφασίζονται άνωθεν... θυμάσαι βέβαια τις ηλίθιες διαφημίσεις που δήθεν περάγαμε απο τη χαρά μας όταν ανακοινώθηκε το Άθενσ...

    Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα τότε έχασε μια μοναδική ευκαιρία για έργα υποδομής στην Επαρχία... Αυτά που έγιναν στο λεκανοπέδιο, τα "έφαγε η μαρμάγκα"... Ευτυχώς τουλάχιστον έγιναν τα παράπλευρα (Αττική Οδός, μετρό, προαστιακός). Αμφιβάλλω ότι θα ήταν ακόμη και σήμερα έτοιμα αν δεν ήταν οι ΟΑ2004... μαζί τους όμως έφεραν άλλο ένα ..εκατομύριο κόσμο στο Λεκανοπέδιο... για μετανάστευση αμφιβάλλω... έχουμε κακή φήμη...

    Εδώ που έιμαι ξέρεις έρχονται οι βολεμμένοι συμπατριώτες μας να ξεχειμάσουν, γιατί η Αθήνα πια δεν είναι ιν...

    Για αυτό και δεν έχω επαφή με κανέναν...

    Κρατείστε γερά εκεί στην επαρχία γιατί κρατάτε θερμοπύλες...

    χαιρετισμούς


  2. Ανώνυμος Says:

    κρίμα που με τον καφέ φόντο στο blog ούτε με τα γυαλιά καταφέρνω να διαβάσω πολλά....
    ε, όσο να 'ναι έχουμε και κάποια ηλικία!!!

    ωστόσο θα ξαναπροσπαθήσω αργότερα...


  3. zouri1 Says:

    οτι και αν γινει,μην ξεχνας σε παρακαλω οτι φερω ηδη τον τιτλο του υπουργου


  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  5. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: η τωρινή τραγική κατάσταση της οικονομίας δεν έχει να κάνει ούτε με τα έξοδα των Ολυμπιακών Αγώνων ούτε με αυτά που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση!
    Σου υπενθυμίζω ότι πέρυσι τέτοιον καιρό είχαμε προεκλογική περίοδο και η κυβερνώσα παράταξη επέρονταν ότι επιτέλους είχε βάλει σε τάξη την οικονομία, είχε βγάλει τη χώρα απ' τη διεθνή επιτήρηση, μιλούσαν για "οικονομικό θαύμα Αλογοσκούφη" κλπ κλπ.
    Βέβαια, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και γρήγορα αποκαλύφθηκε η απάτη! Ο προϋπολογισμός που η ίδια η κυβέρνηση έφτιαξε μπάζει από παντού καθώς: α) τα έξοδα έχουν εκτροχιαστεί απ' την προσπάθεια μπουκώματος του κομματικού κράτους και β) τα έσοδα είναι φυσικό να υπολείπονται των υπερφίαλων και υπεαισιόδοξων προβλέψεων του Υπουργού σε συνδιασμό πάντα με τη πολιτική βούληση για μη ουσιαστική πάταξη της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής!
    Η άποψη "όλοι ίδιοι είναι" δεν στέκει! Γιατί ερωτώ: η προηγούμενη κυβέρνηση διανοήθηκε ποτέ να φορολογήσει με 10% τους μικροεπαγγελματίες από το πρώτο ευρώ;
    Διανοήθηκε ποτέ να αυξήσει το ΦΠΑ όπως έκανε ο Αλογό το 2005; Και πολλά άλλα...

    Προσωπικά είμαι βεβαιος πως η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα κι αν υπάρξει σωστή και χρηστή διαχείριση μπορεί άνετα να θρέψει τα παιδιά της!

    Γι' αυτό στην κυβέρνηση των μπλόγκερς ζητώ να μου δώσετε το Υπουργείο Οικονομικών!


  6. Θα σταθώ εδώ, που έμμεσα σήμερα το έθιξα στα σχόλιά μου. Στο κομμάτι του Askard, που τα λέει ΟΛΑ: "Προσωπικά είμαι βεβαιος πως η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα (θα προσθέσω και αυτάρκης) κι αν υπάρξει σωστή και χρηστή διαχείριση μπορεί άνετα να θρέψει τα παιδιά της!

    ΄Οσο για τη συνονόματη.... εκδικείται μέσω του πλούσιου γάμου της όλο το πολιτικο σύστημα.
    Κατά βάθος ο φιλόδοξοι άνθρωποι μισούν όλο τον κόσμο ακόμη και τη γη που τους γέννησε...

    ΄Οσο για το κόμμα των bloggers... αντέχεις το φτύσιμο;
    Στη συνείδηση των πολλών είμαστε οι....ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ....

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές


  7. Ανώνυμος Says:

    χαχαχααααααααααα
    σε διάβασα στο μειλ που μου 'στειλες....αποθέωση είσαι!!!
    συμφωνώ στην κάθε γραμμή του κειμένου σου!
    καλά αν ήταν στο δικό μου το χέρι τους ολυμπιακούς θα τους σταματούσα!
    ούτως ή άλλως καθαρός αγώνας δεν γίνεται, η ντόπα δουλεύει κι όχι η φυσική δύναμη του αθλητή!

    όσο για κόμμα των bloggers είμαι μέσα!
    μη με ξεχάσετε όταν το ξεκινήσετε έτσι;


  8. Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά πολλές φορές όταν μπαίνω στο μπλογκ σου το σύστημα κολάει και δεν ανοίγει τα σχόλια.Έχω την υποψία ότι πρέπει να φταίει η μουσική που γίνεται αυτό.

    Όσο για την κυρία που γράφεις που είναι προφανές ότι ψοφάει για προβολή τουλάχιστον αυτή από ότι λέγεται έβαλε και από την τσέπη της για πετύχουν οι αγώνες και μαζί και η προσωπική της φιγούρα και από ότι φάινεται δεν έβγαλε από αυτούς γιατί δεν έιχε και την ανάγκη να βγάλει.
    Εκέινη που την δίνει είναι εκείνη η τσιτωμένη μούμια με το νοσοκομείο των παιδιών με κακοήθεια που όλο μοστράρει σε διάφορες εκδηλώσεις για συλλογή χρημάτων αλλά δεν λεει να βάλει η ίδια το χέρι στην τσέπη για να το φτιάξει.


  9. spy Says:

    OMORFH GITONIA!
    OSO TO KOMA TON BLOGGERS POY PROTEINEIS ,DEN EINAI K ASXIMH IDEA! ALLA TO BLEPO XLOMO! PERSI AN THIMASE TETOIA PERIPOY EPOXH ,STHN ATHINA OI BLOGERS EIXAN KANEI MIA EPITHXHMENI POREIA DIAMARTIRIAS!HTAN MIA KALI ARXI! ALLA META DEN YPHRXE SYNEXEIA! GIATI?
    K APANTO->AYTO POY SOY GRAFEI H FILI SIMELA PARANO TA LEEI OLA:"OSO GIA KOMMA BLOGGERS EIMAI MESA! MH ME KSEXASETE OTAN TO KSEKINISETE ETSI?"
    KALA NA PERNAS K PERNA K KAMIA VOLTA APO THN GEITONIA MOY!!


  10. habilis Says:

    !!!Για ονομα του θεού.Οχι κόμμα των bloggers οι περισότεροι bloggers ειμαστε σε κωμα...[μην βάλεις τωρα τις φωνες, χιουμορ κάνω]..


  11. Sidepap21 Says:

    Καλησπέρα, κατ' αρχάς
    να σας ζήσουν τα βαφτιστήρια ...
    Συμφωνώ με τους Ολυμπιακούς αγώνες
    η χώρα μας έκανε μια τεράστια φούσκα
    που τελικά έκανε "Μπάμ" ...
    Αποτέλεσμα ένα σωρό εγκατελειμένες
    εγκαταστάσεις, το χάλι με το Βατοπέδι
    Κι αρκετά λεφτά χαμένα που θα μπορούσαν
    να προσφέρουν υποδομές στην επαρχία
    Νησιά Αιγαίου π.χ. αλλά κι αλλού...
    ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ...


  12. Φίλοι μου αγαπημένοι, συγχωρήστε σας παρακαλώ την απουσία μου. Είναι που όταν κάτι με θυμώνει ή με πονά προτιμώ να κλείνομαι στον εαυτό μου...
    Στην προκειμένη είχα την ανάγκη να απομακρυνθώ λιγάκι, λόγω της είδησης του ξαφνικού χαμού του φίλου Νικήτα ή street spirit, όπως ίσως είδατε από το επόμενο post μου.
    Σας υπόσχομαι όμως, πως αύριο θα είμαι καλύτερα & θα μπορώ να επανέρθω στο θέμα μας. Να είστε όλοι καλά & ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!
    Σας φιλώ