ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΤΟ ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΥΗΣΗ;!
(Όχι, ΔΕΝ είμαι γιατρός)
UPDATE του προ-προηγούμενου post.


Ολόκληρη η προηγούμενη εβδομάδα ήταν για μένα αποκαλυπτική & εξαιρετικά ωφέλιμη! Ενώ ήμουν σε μια φάση της ζωής μου που, όπως θα διαβάσατε & στο προ-προηγούμενο post μου, ήμουν κατά-πελαγωμένη (& συγχωρήστε μου τη λεξηπλασία μα είναι πραγματικά η μόνη λέξη που αποδίδει ρεαλιστικά την κατάστασή μου) εξαιτίας του άγχους μου για την έκβαση & αυτής της εγκυμοσύνης μου (μετά από 4 παλίνδρομες κυήσεις) ξαφνικά όλα άλλαξαν!
Καταρχήν γιατί με το που έγραψα το συγκεκριμένο post & εξέφρασα δημόσια τα συναισθήματά μου, τη φοβία μου για το θέμα, τη μεγάλη μου ανησυχία, αμέσως ήταν κατά κάποιο τρόπο σα να «ξόρκισα τους δαίμονές μου»! Και μόνο από αυτή τη δημόσια κατάθεση του άγχους μου ήταν ξαφνικά σα να χτύπησα στη ρίζα της την αιτία που μου το προκαλούσε. Είναι πολύ σημαντικό βήμα στην ψυχολογία εξάλλου η «εξαγωγή» από μέσα μας των όσων μας αγχώνουν.
Έπειτα, πήρα από σας τόσο ενδιαφέρον, αγάπη, θάρρος & αισιοδοξία (με τα σχόλια αλλά & με τα emails που μου στείλατε) που ένιωσα πως πραγματικά σ΄αυτό δεν είμαι καθόλου μόνη, αφού πολλές από σας τις e-φίλες μου έχετε περάσει παλίνδρομες κυήσεις (η ανομολόγητη μάστιγα της εποχής μας;) τις οποίες μου εξομολογείστε για να με κάνετε να νιώσω καλύτερα & σας ευχαριστώ θερμά. Άλλη μια φορά που μου αποδεικνύεται πόσο αληθινή & ουσιαστική μπορεί να είναι η «ηλεκτρονική» (e) φιλία!!! Το μόνο που μπορώ να πω είναι απλά ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Αφού λοιπόν άρχισα καταρχήν να αισθάνομαι πιο θετική στην αντιμετώπιση του όλου θέματος, σκέφτηκα να ψάξω γενικά στο διαδίκτυο για οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσα να συλλέξω σχετικά με τις παλίνδρομες κυήσεις! Το είχα κάνει & παλιότερα βέβαια αυτό, αλλά πιθανότατα τότε δεν υπήρχαν ακόμη στην ιατρική κοινότητα τόσα δεδομένα, μελέτες & έρευνες σχετικά με το θέμα, ενώ τώρα ειλικρινά στάθηκα τυχερή! Βρήκα αρχικά σε ένα forum ιατρικού-γυναικολογικού περιεχομένου
http://experts.pathfinder.gr/index.php?view=12&question_id=30996 την καταπληκτική για μένα απάντηση ενός γυναικολόγου σε μια κοπέλα που τον ρωτούσε μετά από μια παλίνδρομη πανικόβλητη (όπως ήμουν κι εγώ) τι πρέπει να προσέξει για να μην «ξαναπάθει» παλινδρόμηση στην εγκυμοσύνη της: της εξηγεί λοιπόν ο σοφός αυτός άνθρωπος πως συνήθως οι παλίνδρομες οφείλονται σε χρωμοσωμιακές ανωμαλίες των εμβρύων & της συνιστά να παίρνει καθημερινά 10-15mg φολικού οξέος πριν ακόμη ξαναμείνει έγκυος, το διάστημα που θα επεδίωκε να συλλάβει & οπωσδήποτε από την αρχή της κύησης!

Αυτό για μένα σαν πληροφορία υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντική! Πράγματι (όπως έγραψα & σε σχόλιό μου στον φίλο Αθεόφοβο σε εκείνο το post) στην 4η δική μου παλινδρόμηση, ο γιατρός μου με είχε συμβουλεύσει να κάναμε απόξεση παρότι δε χρειαζόταν αφού ήμουν ακόμη μόλις 5 εβδομάδων έγκυος, για να στέλναμε τους διάφορους ιστούς του νεκρού πια εμβρύου για ιστολογικές εξετάσεις. Το είχαμε κάνει & τα αποτελέσματα των εξετάσεων μας είχαν δείξει πως πράγματι υπήρχε τριχρωμία (ένα είδος γενετικής ανωμαλίας) στο χρωμόσωμα 13 (δλδ το έμβρυο εάν ζούσε θα είχε μια πάθηση πιό βαρειά από το σύνδρομο Down). Και φυσικά παρότι είχα τρομάξει με τη διάγνωση αυτή, ωστόσο είχα καταλήξει στο ανακουφιστικό τότε για την ψυχολογία μου συμπέρασμα πως τουλάχιστον ήταν καλύτερα που παλινδρόμησε…
Έρχεται λοιπόν τώρα αυτός ο γιατρός με την απάντησή του στο forum να μου δώσει μια πιθανή εξήγηση, μια αιτία! Και συνειδητοποιώ πως αυτό ήταν που με τρέλαινε! Το να μην ξέρω το «γιατί» με άγχωνε ιδιαίτερα, αφού έτσι δεν μπορούσα να προφυλαχθώ από τίποτε κατά την επόμενη κύηση. Έφτιαχνα δε –όπως ήταν αναμενόμενο- με το μυαλό μου χίλια-δυό ακραία σενάρια για το τι μπορεί να ευθύνονταν: το τσιγάρο, τα χημικά της ατμόσφαιρας που αναπνέουμε, τα μανό(!), τις βαφές μαλλιών, τα καλλυντικά μου (που δεν είναι φυτικά), τη συσκευή που η πετικιουρίστα μου έκανε ποδόλουτρο (& έπαψα να πηγαίνω για αρκετό καιρό!), το κινητό μου, την ακτινοβολία των ηλεκτρονικών υπολογιστών (αφού & λόγω επαγγέλματος είμαι όλη μέρα σε τέτοιο περιβάλλον), το φούρνο μικροκυμάτων(παρεπιπτόντως: πράγματι οι έγκυες δεν πρέπει να πλησιάζουν όταν λειτουργεί σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου), τα απορρυπαντικά, τα ασύρματα τηλέφωνα του σπιτιού(τα αντικατέστησα πάλι με καλωδιακά), τα ασύρματα δίκτυα όχι μόνο τα δικά μας μα & των γειτόνων (έχετε αναρωτηθεί πόσο επιβλαβή μπορεί να είναι για την υγεία όλων μας αλλά & πόσοι άλλοι εκτός από εσάς έχουν στη γειτονιά σας;), μέχρι & το μολυσμένο νερό που πίνουμε (πήγα & πήρα ψυγείο «ντουλάπα» που συνδέεται απευθείας με την παροχή ύδρευσης & φιλτράρει το νερό με ένα πολύ αξιόπιστο φίλτρο!)… Αλλά πάντοτε επαναλαμβανόταν η ίδια πονεμένη ιστορία: 4 ολόκληρες φορές οι εγκυμοσύνες μου παλινδρόμησαν. Πολύς καιρός & πολύ ταλαιπωρία κι ακόμη πιο πολύ στεναχώρια…
Ξεκινώ λοιπόν να ψάχνω πιο προσεκτικά στο net αυτή τη φορά για «έλλειψη φολικού οξέως»! Και βρίσκω πως πράγματι η έλλειψη του τόσο σημαντικού αυτού στοιχείου στον οργανισμό μας & ειδικά στις έγκυες προκαλεί μεγάλο αριθμό δυσπλασιών & ανωμαλιών στα έμβρυα, πως ειδικά κατά την κύηση ο γυναικείος οργανισμός έχει ανάγκη περίπου 400μικρογραμμαρίων φολικού οξέως την ημέρα (εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί αυτό το μέγεθος μόνο από τη διατροφή μας) & πολλές άλλες χρησιμότατες πληροφορίες των οποίων τα links θα παραθέσω στο τέλος του post μου, ώστε να μπορεί ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/η να τα διαβάσει ιδίοις όμασι*. Πάντως η ουσία είναι πως ο ρόλος αυτής της "βιταμίνης" είναι ακριβώς να προφυλάσσει τους ανθρώπινους οργανισμούς (& τα έμβρυα) από δυσπλασίες αφού ουσιαστικά αναπλάθει τα σημεία του DNA μας τα οποία αρχίζουν να αλλοιώνονται από χίλιες-δύο καταστροφικές επιδράσεις (π.χ. συντηρητικά των τροφών που καταναλώνουμε, τοξικά, χημικά, κ.λ.π.).
Κι αρχίζω πια έπειτα κι απ΄αυτή την ανακάλυψη να σκέπτομαι το δικό μου ιατρικό ιστορικό: από 14 ετών γνωρίζω πως έχω έλλειψη σιδήρου & φολικού οξέως, κατά καιρούς όλη μου σχεδόν τη ζωή παίρνω θεραπείες σε μορφή βιταμινών. Ένα χρόνο πριν μείνω έγκυος στην κορούλα μου (η οποία Δόξα τω Θεώ είναι τώρα 2,5 χρονών & υγιέστατη) είχα ξεκινήσει ακριβώς μια τέτοια θεραπεία! Αυτό κι αν ήταν για μένα ανακάλυψη! Οπότε έτσι εξηγείται ωραιότατα & ιατρικά το ότι εκείνη η εγκυμοσύνη πήγε περίφημα! Αφού τότε ο οργανισμός μου είχε ανακάμψει από τη θεραπεία & οι «αποθήκες» του σε φολικό οξύ ήταν πλήρεις!
Κι έρχομαι στο καλύτερο: εδώ & ακριβώς ένα μήνα παίρνω πάλι φολικό οξύ (αμπούλες Fysiofol* των 15mg) καθημερινά γιατί ξυπνούσα το πρωί κι ένιωθα έντονη κόπωση σα να μην είχα ξεκουραστεί καθόλου το βράδυ, οπότε αφού γνώριζα πως ανέκαθεν είχα πρόβλημα με την έλλειψη σιδήρου & φολικού οξέως, σκέφτηκα αμέσως να αρχίσω τη χρήση του πάλι & το έπραξα. Τότε ήταν που ανακάλυψα & την τωρινή μου εγκυμοσύνη! Ω, μα αυτό για μένα ήταν καταπληκτική διαπίστωση! Επομένως σκέφτηκα πως έχω μεγάλες ελπίδες πια να πάει καλά αυτή η εγκυμοσύνη! Γιατί οκ, μπορεί όταν έμεινα έγκυος (περίπου 2 εβδομάδες δλδ πριν αρχίσω ξανά τη λήψη φολικού οξέως) ο οργανισμός μου να μην ήταν σε καλά επίπεδα όσον αφορά τη στάθμη αυτού, ωστόσο αφού ξεκίνησα σχετικά αμέσως τη λήψη του, μπορεί να πρόλαβα & να μην προκλήθηκαν ακόμη ζημιές στο έμβρυο! [*Fysiofol: φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα που περιέχει πρωτεϊνοηλεκτρικό σίδηρο σε συνδυασμό με φυλλινικό ασβέστιο & χρησιμοποιείται στην πρόληψη της αναιμίας της κύησης]
Έτσι άρχισα σοβαρά να ελπίζω! Να πιστεύω & να ελπίζω πως όλα θα πάνε μια χαρά & θα αποκτήσω σύντομα άλλο ένα (τουλάχιστον) υγιές μωράκι! Αλλά τώρα που ξέρω, σκέπτομαι με μεγάλη ανακούφιση πως κι αν ακόμη δεν πάει καλά τώρα, τουλάχιστον αφού δε θα σταματήσω τη λήψη του τόσο σημαντικού αυτού στοιχείου για τον οργανισμό μου έως ότου ξαναμείνω έγκυος, τότε οπωσδήποτε την επόμενη φορά (που θα έχουν «γεμίσει πια οι αποθήκες μου») θα πάει καλά!!! Και χαίρομαι!
Ξέρω, θα μου πείτε «μα δεν κουράστηκες να μένεις & να ξαναμένεις έγκυος;» Ε λοιπόν, ΟΧΙ δεν κουράστηκα! Ξέρετε τι πείσμα έχω;;; Αφού το θέλω κι αφού ξέρω πόσο μεγάλη υπόθεση είναι το να φέρνεις ένα παιδί-άγγελο στον κόσμο & να το ανατρέφεις, θα το παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις! Κατά τη δική μου ταπεινή άποψη τίποτε δεν αξίζει περισσότερο! Κι αφού το θέλω πραγματικά τόσο πολύ, σίγουρα θα τα καταφέρω!!!
Χθες πήγαμε επιτέλους στον γυναικολόγο μου. Ο σύζυγός μου είχε πολύ μεγάλη αγωνία, ενώ εγώ τον καθησύχαζα πως το μωρό θα ήταν μια χαρά! Δεν είχα καμμία συγκεκριμένη ένδειξη γι΄αυτό, απλά έτσι ένιωθα! Ο φίλος μας & γιατρός μου από την άλλη ήταν απαισιόδοξος, εξαιτίας του ιστορικού μου. Συγκεκριμένα μας είχε πει πως στατιστικά τουλάχιστον, κάθε παλίνδρομη κύηση που βιώνει μια γυναίκα μειώνει κατά 25% τις πιθανότητες να αποκτήσει τελικά αυτή ένα υγιές μωρό… Κι εγώ είχα κάνει –όπως σας έχω ήδη πει- 3 πριν γεννήσω την κόρη μου & μία μετά. Άρα, στατιστικά δεν είχα ήδη καμμία ελπίδα. Και πάντοτε παλινδρομούσαν πριν κλείσω 5 εβδομάδες κύησης, πριν ακόμη «δούμε» στον υπέρηχο την καρδούλα του παιδιού… Έτσι χθες που λογικά ήμουνα στην 7η εβδομάδα θα είχαμε μια 1η ουσιαστική ένδειξη, θετική ή όχι! Και την είχαμε: είδαμε ένα μωράκι τοσοδούλι, μόλις 1,30cm να κινείται συνεχώς, να κινεί τα χεράκια του (ΝΑΙ, έχει ήδη χεράκια!!!), ακούσαμε την καρδούλα του αλλά και την είδαμε!!! Δόξα τω Θεώ (τον όποιο Θεό αφού εγώ πιστεύω πως υπάρχει Θεός αλλά πως δεν μπορεί Αυτός να κάνει …γεωγραφικές εξαιρέσεις, άρα είναι Ένας) το μωρό μου ζει, είναι καλά μέσα στην κοιλίτσα μου, μας χαιρετάει… Ήταν η πιο συγκινητική μέρα της ζωής μου πραγματικά αυτή, πιθανότατα λόγω της μεγάλης μας αγωνίας!
Bέβαια θέλω εδώ να πω στις κυρίες που με διαβάζουν κι αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα παλίνδρομων κυήσεων, πως σαφέστατα δεν ισχυρίζομαι πως είμαι εγώ πιο έξυπνη από τους γιατρούς (εξάλλου κι εμένα, όπως λέω στην αρχή αυτού του post γιατρός σε γυναικολογικό forum μου άνοιξε τα μάτια), ούτε πως ανακάλυψα εγώ τη σίγουρη μέθοδο αντιμετώπισης των παλίνδρομων κυήσεων. Σε καμμία περίπτωση δεν προτρέπω καμμία σας να αμφισβητεί τα λεγόμενα του γιατρού της! Αλλά επειδή κι όλες τις πληροφορίες που βρήκα γιατροί τις δίνουνε & επίσης όλα τα σχετικά γύρω από το συσχετισμό της ελλείψεως του φολικού οξέως στο γυναικείο οργανισμό & των κυήσεων που παλινδρομούν (ακριβώς λόγω της σοφίας της φύσης!) μου φαίνονται εμένα προσωπικά απολύτως λογικά, σκέφτηκα να τα καταθέσω δημόσια, ώστε να βοηθηθούν κι άλλες κοπέλες που βρίσκονται στην ίδια με μένα θέση! Εγώ πάντως τώρα ξέρω! Κι έχω & την απόδειξη της «πετυχημένης» εγκυμοσύνης στην κόρη μου μετά από τυχαία όμως χορήγηση επί ενός χρόνου φολικού οξέως! Στο κάτω-κάτω, ακόμη κι αν ο δικός σας γιατρός δεν ξέρει τα οφέλη στην αρχή της εγκυμοσύνης από τη χορήγηση φολικού οξέως (όπως ο δικός μου), εσείς μπορείτε απλά να το δοκιμάσετε! Αφού ούτως ή άλλως είναι μια απλή βιταμίνη (όπως ο σίδηρος & το ασβέστιο), εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ, πωλείται ελεύθερα στα φαρμακεία & μάλιστα είναι από τα ελαχιστότατα φαρμακευτικά σκευάσματα που στις ενδείξεις του ΔΕΝ γράφει πως είναι επικίνδυνη κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά αντιθέτως, πως ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ κατά την κύηση!!! Ρωτήστε τον γιατρό σας πριν τη λάβετε!
Φιλιά σε όλους αλλά (κύριοι επιτρέψτε μου σ΄αυτό το post να φανώ λιγάκι άδικη) κυρίως σε όλες!!! Και καλή τύχη εύχομαι σε όσες αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, μέσα από την καρδιά μου!

Και τώρα μερικές σημαντικές επισημάνσεις κι αμέσως μετά τα links που σας υποσχέθηκα:
* Μπορεί να βρείτε ή να ακούσετε αναφορές στο φυλλικό(ή φυλικό) οξύ. Είναι το ίδιο στοιχείο, το φολικό οξύ.
* Προσέξτε όταν το παίρνετε καταρχήν να είστε με άδειο στομάχι κι έπειτα να το παίρνετε καλύτερα μαζί με χυμό ή να πίνετε αμέσως μετά λίγο χυμό. Αποφύγετε να πιείτε μετά τσάι, καφέ ή γάλα γιατί μειώνουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό!
* UPDATE (Ή αλλιώς Τελευταία Ενημέρωση 2012): μέχρι σήμερα (Ιανουάριος 2012) έχω αναφέρει για το φυλικό οξύ σε περισσότερες από 20 κοπέλες που είχαν κι εκείνες αντιμετωπίσει παλινδρομήσεις: ΌΛΕΣ μα ΌΛΕΣ, αφού το συζήτησαν με τους γιατρούς τους -οι οποίοι τις διαβεβαίωσαν πως μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει τόσο στις ίδιες όσο & στο έμβρυο η λήψη του- το έλαβαν ανελιπώς καθημερινά για μερικούς μήνες (3-4) πριν ξαναμείνουν έγκυες, συνέχισαν φυσικά κανονικότατα τη λήψη του & κατά την κύηση & ΌΛΕΣ μα ΌΛΕΣ απέκτησαν μωράκια!!!!!!!!!!!!! Δυστυχώς οι περισσότερες δεν μου επιτρέπουν να δημοσιεύσω τα στοιχεία τους, όμως είμαι πλέον απολύτως βέβαιη για την αποτελεσματικότητά του!
* Για να κατανοήσετε πόσο σημαντικό όφελος είναι για τον οργανισμό η λήψη φολικού οξέως, σας λέω πως σε γυναίκες που έκαναν χρόνια λήψη (αλλά πάντοτε στην προτεινόμενη δοσολογία των 10-15mg ημερησίως) παρατηρήθηκε σημαντικότατη θωράκιση του οργανισμού τους απέναντι σε σοβαρές μορφές καρκίνου, όπως καρκίνο του μαστού & καρκίνο του παχέως εντέρου!

 • http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=411 • http://www.fuego.xan.gr/index.php?tmp=2&pg=2&id=10018& • http://www.medlook.net/bali/pregnancy.asp • http://www.woman.com.gr/article_detail.asp?node_serial=001001002001&node_id=379&article_id=180 • http://www.kalogirou.info/modules.php?name=News&file=article&sid=15 • http://ektrosi.com/archives/64

 • ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ
  Στο φως μέρος της περιουσίας του ...μακαριστού Χριστόδουλου...

  Kανονικά σήμερα ήθελα να γράψω τη συνέχεια του προηγούμενου post μου, ωστόσο μια που δεν έχω πάει ακόμη σε γιατρό & άρα δεν έχω ακόμη εξελίξεις να σας πω, αποφάσισα να γράψω για κάτι που έμαθα σήμερα & μου έκανε πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εντύπωση…

  « Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.
  Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.
  Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.
  Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.
  Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.
  • 600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
  • Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
  • Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
  • Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια. Πολλές αρχαίες εικόνες.
  • 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
  • Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
  • Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
  • Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
  • Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
  • Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
  • Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
  • Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
  • 50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
  • 12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
  • 100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
  • 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
  • 25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
  • 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
  • Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
  • Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
  • Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
  • Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
  • Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
  • Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
  • Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
  • Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofle, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο.
  • Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
  • Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες. Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
  • Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
  • Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
  • Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
  • Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
  • Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
  • Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
  • Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου…
  Πηγή: i-rm.blogspot.com (Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008)
  Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο, αναδημοσιεύεται με επιφύλαξη, καθώς ελέγχεται για το αληθές του περιεχομένου του, αν και επισήμως δεν φαίνεται να έχουν διαψευστεί τα οικονομικά στοιχεία που παρατίθενται. »


  Δική μου πηγή υπήρξε το: http://www.pare-dose.net/blog/?p=371

  Μετά από αυτό θέλω να πω & να γράψω άπειρα πράγματα καθώς με κατακλύζει η οργή… Αλλά επειδή εγώ νιώθω πραγματικά χριστιανή (σε πείσμα όλων σχεδόν των παπάδων που προσπαθούν να μας διώξουν με κάθε τρόπο μακριά από τη χριστιανοσύνη προκαλώντας την αηδία μας), θα αρκεστώ μονάχα σε ένα μεγάλο «ΚΡΙΜΑ»! Ο δούλος του Χριστού (=Χριστό-δουλος) αποδείχτηκε μόνο δούλος του πλούτου… Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι γύρω του δεν είχαν να φάνε… Ούτε που μπορώ να φανταστώ πως θα νιώθουν σήμερα μαθαίνοντας τα παραπάνω όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι, τα σκυφτά γεροντάκια που ενώ πραγματικά δεν έχουν να φάνε, όλη τους τη ζωή στερούνται για να πηγαίνουν ανελιπώς τις Κυριακές στην εκκλησία & να ρίχνουν πραγματικά "από το υστέρημά τους" στα παγκάρια... Κι από την άλλη, δεν μπορώ να μην πω το τετριμμένο: πόσα από αυτά τα αμύθητα πραγματικά πλούτη πήρε μαζί του;;;
  Εύχομαι πραγματικά όλα τα παραπάνω να είναι ψευδή, φοβάμαι όμως πως δεν είναι!

  * Από τη σύγχυση & το θυμό παρέλειψα να ευχηθώ σε όλους/ες όσους γιορτάζουν σήμερα. ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!!!
  ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ
  "Η αισιοδοξία μου με σώζει" ή
  Τα Νέα μου & το λούκι που περνώ...

  Τα Νέα μου λοιπόν! Είμαι έγκυος! Ναι, το θέλαμε πάρα πολύ, ναι το επιδιώξαμε & ήρθε! Και τώρα καλούμαι να το αντιμετωπίσω... Ποιό, έ; Θα σας πω.
  Λοιπόν, όπως ήδη όσοι με διαβάζετε καιρό θα ξέρετε, έχω μια πολύ αληθινή & ζεστή σχέση με τον σύντροφο & σύζυγό μου το Στελλάκο μου κι έχουμε μια υπέροχη κορούλα 2,5 χρονών τη Σμαραγδούλα. Όλα μέχρι εδώ καλά. Τους τελευταίους μήνες συζητούσαμε το να κάνουμε δεύτερο παιδί, το είχαμε αποφασίσει. Δεν είμαι από τις γυναίκες που θέλουν οι ηλικιακές αποστάσεις των παιδιών τους να είναι μεγάλες για να "ξεκουραστούν" & οι ίδιες, αντίθετα, θεωρώ πως τα 3-4 χρόνια απόσταση από το ένα παιδί στο επόμενο είναι ιδανικά γιατί & το πρώτο έχει μεγαλώσει πλέον & αυτοεξυπηρετείται, αλλά & μεταξύ τους θα μπορούν να παίζουν σε 2 χρόνια περίπου. Έτσι λοιπόν, μια που αγαπάμε πολύ (ειδικά εγώ) τα παιδιά & αφού θέλουμε οπωσδήποτε να μεγαλώσει με αδερφάκι η μικρή (πιστεύοντας πως θα είναι πολύ καλύτερα για την ανάπτυξη του χαρακτήρα της) το αποφασίσαμε & ήρθε αμέσως! Δόξα τω Θεώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα να συλλάβω. Από δω & πέρα όμως αρχίζει ο Γολγοθάς μου... Και δεν υπερβάλλω καθόλου!
  Πριν γεννήσω την κόρη μου είχα κάνει 3 παλίνδρομες κυήσεις. Δε θέλω να αναφερθώ εκτεταμένα στο τι είναι η παλίνδρομη κύηση γιατί είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία αφού ούτε η ιατρική ακόμη δεν ξέρει από τι προκαλείται & πώς μπορούν να την προλάβουν. Θα πω μόνο για όσους δε γνωρίζουν πως είναι κάτι σαν αποβολή: πεθαίνει το μωρό μέσα σου εντελώς ανεξήγητα & μάλιστα δεν έχεις κανένα σύμπτωμα, αίμα ή οτιδήποτε που θα σε βοηθήσει να το καταλάβεις. Εσύ απλά πας μια μέρα στο προγραμματισμένο σου με το γιατρό ραντεβού να δεις το μωρό που μεγαλώνει κι εκεί απλά παθαίνεις την πλάκα σου, αφού ο άνθρωπος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σου πει πως δυστυχώς το παιδί που έχεις μέσα σου έχει πεθάνει... Κι αν αυτό συμβεί τον πρώτο καιρό (δλδ μέχρι & το δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης) πρέπει να θεωρήσεις πως είσαι & "τυχερή" αφού δε θα χρειαστείς απόξεση ή τεχνητό τοκετό (όπως μια γνωστή μου που της συνέβη στον 5ο μήνα) για να "καθαρίσουν" τον οργανισμό σου από το νεκρό έμβρυο.
  Είχα λοιπόν 3 παλίνδρομες κυήσεις πριν γεννήσω την κόρη μου & μία όταν αυτή ήταν 8 μηνών, οπότε εντελώς απρογραμμάτιστα είχα ξαναμείνει έγκυος, κάτι το οποίο με είχε χαροποιήσει πολύ (η εγκυμοσύνη). Για καλή μου τύχη μέσα στην ατυχία μου & οι 4 μου συνέβαιναν στα πρώτα στάδια της κύησης.
  Θεραπεία για την ιστορία αυτή δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι αποτελεσματική! Λογικό, αφού οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν από τί προκαλείται δεν μπορούν να βρουν & τη θεραπεία. Έτσι στις 2 από τις 4 με προτροπή των γιατρών μου έκανα μία ένεση (innohep) καθημερινά μόνη μου στην κοιλιακή χώρα & έπαιρνα & χάπια προγεστερόνης(utrogestan). Όλα αυτά καθαρά προληπτικά & σχεδόν "δοκιμαστικά" αφού δεν ξέραμε εάν θα είχαν αποτέλεσμα. Τα είχα τηρήσει κατά γράμμα, η κοιλιά μου είχε γίνει μελανή πραγματικά από τις ενέσεις, αλλά αυτό δεν με ένιαξε. Με ένιαξε βέβαια όταν ούτε αυτά είχαν αποτέλεσμα & πέθανε πάλι το μωρό. Δύο φορές. Τέλος πάντων, έχω αποφασίσει με καθαρά δική μου ευθύνη να ΜΗΝ κάνω αυτή τη φορά καμμία θεραπεία αφού δεν έχει βγει καμμιά καινούρια από ό,τι μου είπαν οι γιατροί. Ούτε καν εξετάσεις αίματος (τότε πήγαινα & έδινα κάθε 2η μέρα αίμα για να ελέγχουν την άνοδο της β χοριακής στον οργανιμσό μου, αυτό σαν ένδειξη για το αν το παιδί αναπτύσσεται κανονικά) κάνω.
  Εξάλλου & στην εγκυμοσύνη της κόρης μου πάλι δεν έκανα τίποτα, παρά τις έντονες τότε προτροπές των γιατρών & πήγε μια χαρά!
  Έτσι & τώρα λοιπόν, αρνούμαι να γίνω πειραματόζωο & μάλιστα σε μια θεραπεία που την έχω ήδη δοκιμάσει 2 φορές χωρίς αποτέλεσμα. Δεν το βλέπω λογικό: αφού & τις 2 φορές που την έκανα η κατάληξη ήταν ανεπιτυχής & αφού στην επόμενη εγκυμοσύνη τότε στην κόρη μου χωρίς καμμία θεραπεία & παρά τα άσχημα προγνωστικά (γιατί όσες περισσότερες παλινδρομήσεις σου συμβούν τόσο μειώνεται στατιστικά τουλάχιστον η ελπίδα να καταφέρεις να αποκτήσεις ένα γερό παιδί) εγώ τα κατάφερα, θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρω ξανά να αποκτήσω & δεύτερο (& γιατί όχι & τρίτο!) παιδί!!! Είμαι από τη φύση μου ιδιαιτέρως αισιόδοξο άτομο & αυτή μου η αισιοδοξία με έχει βοηθήσει σε πολύ σημαντικές καταστάσεις στη ζωή μου. Στην παρούσα μάλιστα φάση ο γιατρός μου που τον αγαπώ πάρα πολύ & σαν άνθρωπο, μου είπε επί λέξη όταν αρνήθηκα να επαναλάβω τις ενέσεις: "αυτή σου η αισιοδοξία μας σώζει"! Και φυσικά δεν επέμεινε αφού έζησε ο ίδιος από κοντά την ιστορία με την κόρη μου!
  Εδώ όμως αρχίζουν τα άσχημα. Μπορεί να είμαι φύση θετικό άτομο, μπορώ να είμαι αγωνίστρια & πεισματάρα όταν κάτι το θέλω πραγματικά, ωστόσο σ΄αυτή τη φάση τα έχω βρει λιγάκι ...μπαστούνια. Ναι μεν πιστεύω με όλο μου το είναι (σχεδόν διαισθητικά!) πως εγώ θα αποκτήσω οπωσδήποτε κι άλλο παιδί αν όχι παιδιά! Ναι μεν το θέλω πραγματικά & μάλιστα τώρα μάλλον περισσότερο από πριν γεννήσω τη Σμαράγδα γιατί τώρα ξέρω, έχω ζήσει τη μαγεία, την απίστευτη ευτυχία, την ολοκλήρωση που σου προσφέρει ένα παιδί! Όμως!
  Τώρα έχω πολύ μεγάλο άγχος για να πάει καλά, κάτι που τις προηγούμενες φορές για μένα δεν υπήρχε, σχεδόν ούτε σαν λέξη! Τότε έλεγα "θα πάει καλά & αν δεν πάει τώρα, θα πάει την επόμενη φορά"! Ενώ τώρα, είμαι εξαιρετικά αγχωμένη, πράγμα περίεργο για μένα... Κοιμάμαι ελάχιστα τα βράδυα γιατί το μυαλό μου συνέχεια στριφογυρνά σε άσχημες καταστάσεις, το στομάχι μου είναι μονίμως ερεθισμένο & με πονά, το μόνο καλό είναι που έχω τώρα την κορούλα μου η οποία με κάνει συνέχεια να γελώ & με ηρεμεί! Και φυσικά η ανοχή του Στελλάκου μου & η υποστήριξή του, η βεβαιότητά του πως θα τα καταφέρω & η πίστη του σε μένα είναι επίσης δυνατοί μου σύμμαχοι!
  Αλλά κάτι πρέπει να κάνω για να ...με ελέγξω! Ειλικρινά με ξαφνιάζει ο εαυτός μου! Εγώ που πάντα ήξερα τί ήθελα & πώς θα το καταφέρω, τώρα τα έχω λιγάκι ψιλοχαμένα. Δεν μπορώ να μου επιβληθώ, να γελάσω με την ψυχή μου, να απομακρυνθώ από το πρόβλημα για να το προσπεράσω έτσι πολύ πιό εύκολα (αυτή ήταν η τακτική μου πάντοτε μέχρι σήμερα), να ηρεμήσω. Η ψυχολογία μου έχει έρθει τα πάνω-κάτω. Ο άντρας μου λέει πως αυτό είναι ένδειξη ότι η εγκυμοσύνη προχωρά μια χαρά & πως αφού στην εγκυμοσύνη της Σμαράγδας δεν είχα καθόλου άσχημα συμπτώματα, τώρα θα είναι & γιος! Εγώ από την άλλη σκέπτομαι: δε με νιάζει καθόλου ειλικρινά το φύλλο του μωρού, αρκεί να πάει καλά & να αποκτήσω & δεύτερο γερό μωράκι!
  Αλλά δεν το βάζω κάτω, θα το παλέψω. Τώρα πρέπει να είμαι στην αρχή του 2ου μήνα της κύησης, σε κάνα δυό εβδομάδες λέω να πάω στον γιατρό (εάν μέχρι τότε πάνε βέβαια όλα κατευχήν) & τότε φυσικά θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις. Ως τότε όμως, ευχηθείτε μου καλή τύχη! Ο επόμενος μήνας θα είναι για μένα πολύ δύσκολος & πολύ σημαντικός ταυτόχρονα.
  Να είστε καλά αγαπημένοι μου, Σας ευχαριστώ!
  ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ


  Πραγματικές συνομιλίες από γραμμή τεχνικής υποστήριξης εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών:

  Τεχνικός: -Τι είδους υπολογιστή έχετε;

  Γυναίκα πελάτης: - Έναν άσπρο...  Πελάτης:- Ναι, γεια σας, δεν μπορώ να βγάλω τη δισκέτα από τον υπολογιστή μου.

  Τεχνικός:- Δοκιμάσατε να πατήσετε το κουμπί;

  Πελάτης:- Ναι, ναι, αλλά φαίνεται ότι έχει κολλήσει.

  Τεχνικός:- Περίεργο αυτό. Θα σας στείλω κάποιον να το δει.

  Πελάτης:- Αχ, όχι...περιμένετε...Δεν την έχω βάλει τη δισκέτα τελικά μέσα, είναι πάνω στο γραφείο μου...συγγνώμη.
  Τεχνικός:- Πατήστε στο εικονίδιο 'ο υπολογιστής μου' που βρίσκεται αριστερά στην Οθόνη.
  Πελάτης:- Αριστερά όπως το βλέπετε εσείς ή εγώ;
  Πελάτης: - Ναι, γεια σας, με λένε Μάρθα, δεν μπορώ να τυπώσω. Κάθε φορά μου βγάζει ένα μήνυμα 'can't find printer'. Πήρα τον εκτυπωτή και τον έβαλα ακριβώς μπροστά στην οθόνη, αλλά ακόμα μου λέει ότι δεν μπορεί να τον βρει...
  Πελάτης: - Ναι, το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να τυπώσω το κόκκινο χρώμα.

  Τεχνικός: - Ο εκτυπωτής σας είναι έγχρωμος;

  Πελάτης: - Εεεεεεε......ευχαριστώ.
  Τεχνικός: - Τι υπάρχει στην οθόνη σας τώρα κυρία μου;

  Πελάτης: - Ένα αρκουδάκι που μου πήρε ο φίλος μου από το σούπερ μάρκετ.
  Πελάτης: - Το πληκτρολόγιό μου δεν δουλεύει.

  Τεχνικός: - Είστε σίγουρος ότι είναι συνδεδεμένο στο πίσω μέρος του υπολογιστή;

  Πελάτης:
  - Όχι, δεν μπορώ να δω από πίσω.

  Τεχνικός: - Πάρτε το πληκτρολόγιο και κάντε 10 βήματα προς τα πίσω.

  Πελάτης: - Οk.

  Τεχνικός: - Το πληκτρολόγιο έρχεται μαζί σας;

  Πελάτης: - Ναι.

  Τεχνικός: - Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι συνδεδεμένο. Κοιτάξτε εκεί γύρω. Υπάρχει κανένα άλλο πληκτρολόγιο;

  Πελάτης:
  - Ναι, βλέπω ένα άλλο στο γραφείο...Α! Αυτό δουλεύει!

  Τεχνικός: - Το password σας είναι ένα μικρό γράμμα μ όπως λέμε 'μήλο', ένα κεφαλαίο Σ όπως λέμε 'σκύλος', και ο αριθμός 7.

  Πελάτης: - Το 7 μικρό ή κεφαλαίο;

  Πελάτης: - Δεν μπορώ να μπω στο internet.

  Τεχνικός: - Το password είναι σίγουρα σωστό;

  Πελάτης: - Ναι, είδα τον συνάδελφό μου που το έγραφε.

  Τεχνικός: - Και ποιο είναι το password;

  Πελάτης: - Πέντε αστεράκια.

  Τεχνικός: - Ποιο antivirus πρόγραμμα χρησιμοποιείτε;

  Πελάτης: - Το Netscape.

  Τεχνικός: - Αυτό δεν είναι antivirus.

  Πελάτης: - Αχ, συγγνώμη, το Internet Explorer

  Τεχνικός: (Μετά από μιάμιση ώρα εκπαίδευσης στη χρήση ενός λογιστικού προγράμματος σε υπάλληλο της εταιρείας που αγόρασε το πρόγραμμα & ο οποίος καλούνταν να το χειριστεί:) - Καταλάβατε; Εύκολο δεν είναι το πρόγραμμα;

  Πελάτης: - Κατάλαβα, πραγματικά πολύ εύκολο είναι, αλλά έχω μια απορία. Αυτό (δείχνει το mouse!) τί είναι;


  Πελάτης:
  - Ναι, γεια σας, έχω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ένας φίλος μου έβαλε ένα screensaver στον υπολογιστή μου, αλλά κάθε φορά που κουνάω το ποντίκι χάνεται...

  Πελάτης: - Γεια σας, γράφω το πρώτο μου e-mail.

  Τεχνικός: - Και ποιο είναι το πρόβλημά σας;

  Πελάτης: - Έγραψα το 'a' στην διεύθυνση, αλλά πώς θα βάλω το κυκλάκι γύρω του?
  Φαντάζομαι πως ξεκαρδιστήκατε & τα ευχαριστηθήκατε, ωστόσο φανταστείτε τί εκνευριστικό είναι για τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά να πρέπει ανά πάσα στιγμή να ασχολούνται με τέτοιες ...ασχετίλες!
  Φιλιά βρε ατιμούλικα & να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!
  ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

  Όταν ο Άντρας έχει κέφια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  To επανωφόρι της φωτογραφίας μου το έδωσε χθες βράδυ ο λατρεμένος μου σύντροφος & σύζυγος (με την πραγματική σημασία της λέξης*), σα δώρο-έκπληξη για τα γενέθλιά μου την Πέμπτη! Είναι ολομέταξο & άρα εποχιακό, ακριβώς δλδ ό,τι χρειαζόμουνα! Δεν είναι υπέροχο;!!!!!!!

  *Σύζυγος: ο/η που βρίσκεται στον ίδιο ζυγό! Απόλυτα σωστό δεν είναι αυτό; Αφού η συμβίωση-γάμος είναι όντως ζυγός, φέρει βάρη, προβλήματα & δυσκολίες... Αλλά όταν δύο μαζί, ενωμένοι άνθρωποι καλούνται να τα αντιμετωπίσουν όλα αυτά, τότε βέβαια είναι πολύ πιό εύκολο!

  Tον επόμενο μήνα έχει ο Στυλιανός μου γενέθλια! Ναι, εγώ είμαι στο ζώδιο Ζυγός με ωροσκόπο Σκορπιό κι εκείνος Σκορπιός με ωροσκόπο Ζυγό (αν έχουν τελικά καμμιά αξία τα ζώδια)!!! Αλλά το θέμα μου είναι άλλο: εγώ τί να του πάρω για τα γενέθλιά του; Ρίξτε ιδέες!
  Σας φιλώ γλυκά!