ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ










Είναι κάποια παιδιά που θαρρείς & είναι καταραμένα...

Ξέρω, σας χαλάω τη διάθεση πρωί-πρωί όμως αξίζει. Γιατί τίποτε δεν είναι πιό σημαντικό από το να σωθούν μερικές αθώες ζωούλες! Αυτά τα παιδάκια (& άλλα πολλά & σε εικόνες ακόμη μεγαλύτερης εξαθλίωσης) παρότι δεν έχουν φταίξει σε τίποτε, μόνο & μόνο επειδή είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε περιοχές του πλανήτη φτωχές, άνυδρες, όπου η πείνα, η αμάθεια (βασικός λόγος εξάπλωσης του AIDS) αλλά & οι πόλεμοι τις έχουν κυριολεκτικά ρημάξει, δεν έχουν απολύτως κανένα μέλλον... Σε όλες αυτές τις περιοχές (Αιθιοπία, Νιγηρία, Ουγκάντα, κ.λ.π.) χιλιάδες παιδιά αποδεκατίζονται καθημερινά από το λιμό, την ξηρασία, τις αρρώστιες... Και όλα τους πεθαίνουν αργά & βασανιστικά, εξαθλιώνεται πρώτα ολοκληρωτικά ο οργανισμός τους, σβήνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα & τα έρημα καταλήγουν σε συνθήκες εντελώς απάνθρωπες, συνθήκες που εμείς μόνο με μια λέξη θα μπορούσαμε να τις περιγράψουμε: ΦΡΙΚΗ...

Την ίδια στιγμή που εμείς όλοι εδώ στις ευνοημένες-ευλογημένες περιοχές του πλανήτη έχουμε γίνει υπερκαταναλωτικά κτήνη, την ίδια στιγμή που εμείς αγοράζουμε στα δικά μας παιδιά το ένα παιχνίδι μετά το άλλο & επιλέγουμε τα ρούχα τους από μια πληθώρα "επώνυμων" καταστημάτων, την ίδια στιγμή που τα δικά μας παιδιά πετάνε με ευκολία το δικό τους γάλα για να φάνε π.χ. σοκολάτες ή χίλιες-δυό άλλες αηδίες, εκεί, στην άλλη άκρη του πλανήτη μας (τόσο μακρυά μα & τόσο κοντά ταυτόχρονα) κάποια (αναρίθμητα) άλλα παιδάκια βασανίζονται με τρόπο εντελώς ανίερο από την ασιτία, τις λιμώξεις & πεθαίνουν αβοήθητα...
Ούτε σε ζώα δεν αξίζει βέβαια τέτοια μοίρα! Εμείς εδώ που έχουμε τόσο ευαισθητοποιηθεί για να σώζουμε καθημερινά όπως μπορούμε ο καθένας τα ζωάκια του πλανήτη μας από τους κυνηγούς, τις πυρκαγιές, την εξαφάνιση, ας σκεφτούμε πως εκτός από τα ζώα, υπάρχουν κι όλες αυτές οι παιδικές ψυχές που έχουν την ανάγκη μας! Γιατί τα παιδιά αυτά δεν είναι ούτε κατώτερα, ούτε ανάξια να λάβουν αγάπη! Δεν είναι παιδιά κανενός κατώτερου Θεού! Έχουν ίσα δικαιώματα με τα δικά μας παιδιά, μόνο που κανείς δεν τους το είπε & κανείς δεν τους τα έδωσε...

Ας πάψουμε πια να εθελοτυφλούμε (ξέρω, δεν είναι ωραίο θέαμα οι φωτογραφίες που σας έδειξα, ούτε ευχάριστο το θέμα μου σήμερα) κι ας γίνουμε εμείς όλοι οι Θεοί που θα τα βοηθήσουν! Γιατί πραγματικά όσα κι αν διδάσκουν του κόσμου όλου οι θρησκευτικές οργανώσεις, εγώ ξέρω πως τον Θεό τον έχουμε όλοι μέσα μας, στην καρδιά μας, στη θέλησή μας να συνδράμουμε, όταν το θέλουμε γινόμαστε παντοδύναμοι!!!
Έστω κι από 10 ευρώ να στείλουμε (με όποιο τρόπο) ο καθένας μας (8ευρώ κοστιζει ένα σετ με 10 ευχητήριες κάρτες!), έστω & το 1 από τα δέκα να φτάσει στον προορισμό του (γιατί δεν ξέρω όλες οι εμφανιζόμενες ως ανθρωπιστικές οργανώσεις κατά πόσο πραγματικά βοηθούν), πάλι αυτό το ένα ευρώ μπορεί σίγουρα να σώσει τουλάχιστον μια ζωούλα προσφέροντάς τους ένα εμβόλιο, λίγο νεράκι, λίγο γαλατάκι!


Μέρες που είναι, σίγουρα όλοι μας θα στείλουμε στους αγαπημένους μας χριστουγεννιάτικες κάρτες. Κι αν κάποιοι δεν είχατε σκοπό να το κάνετε, κάντε το μόνο & μόνο για να σώσετε φέτος κάποιο παιδάκι από βέβαιο θάνατο! Αγοράστε τις κάρτες αυτές από εδώ κι αν θέλετε & μπορείτε κι άλλα όμορφα δωράκια που μπορεί να σας χρειαστούν. Επίσης, μπορείτε να γίνετε μέλη της οργάνωσης UNICEF με μόλις 15 ευρώ ετήσια συνδρομή(!) ή ανάδοχοι κάποιων από αυτά τα παιδιά με μόλις 20ευρώ το μήνα(!), αν το σκεφτείτε θα δείτε πως τα ποσά είναι πολύ μικρά, όλοι μας μπορούμε να τα κόψουμε από κάτι άλλο εντελώς ασήμαντο (μειώστε το κάπνισμα, εγώ αυτό έκανα!) & να νιώσουμε την αγαλίαση πως βοηθάμε ουσιαστικά κάποια παιδιά που τόσο μας έχουν ανάγκη! Δεν είναι δυνατό να νιαζόμαστε τα ζώα (καλά κάνουμε, αλλά ας βοηθήσουμε πρώτα τους ανθρώπους που αποδεκατίζονται κυριολεκτικά), να παριστάνουμε τους πολιτισμένους & να μη καταβάλλουμε όλοι μας κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμουμε σε τέτοιες καταστάσεις... Και στο κάτω-κάτω, αφού τελικά όλοι μπορούμε, γιατί να μην το κάνουμε;;;
Σας φιλώ γλυκά, ελπίζοντας σήμερα να σας προβλημάτισα θετικά!
Ετικέτες | edit post
15 Responses
  1. Pink_Fish Says:

    Καλή σου μέρα νησιώτικη Ηλιαχτίδα! Έβαλα ήδη παραγγελία και να σου πω χρειαζόμουν κάτι μικροδωράκια, καρτούλες για ευχές, μια ατζέντα για μένα, τέτοια μικροπράγματα. Και έχεις δίκιο, όλοι μας μπορούμε να κόψουμε ένα δικό μας ασήμαντο μικροέξοδο. Ύστερα, τα δώρα της UNICEF είναι τόσο χαριτωμένα, γιατί να μην τα παραγγείλεις από εκεί αντί να τα πάρεις από κάποιο κατάστημα? Όταν βλέπω κάτι κακομαθημένα παιδάκια που κάνουν χίλια-δυο τερτίπια για να μην φάνε το φαγητό που τους δίνουν οι γονείς τους σκέφτομαι κι εγώ τα χιλιάδες παιδιά που κάθε μέρα δεν έχουν ούτε νερό να πιουν. Όσο για το φαγητό που πετάγεται, μη το συζητάς. Μη το συζητάς. Καλά Χριστούγεννα ηλιαχτίδα, με το καλό να δεχτείς και το πλάσμα που μεγαλώνει μέσα σου!


  2. Είναι κάτι παιδιά που θαρρείς πως είναι ξαχασμένα από τον ίδιον τον Θεό...

    Τί να πω. Τάχω χαμένα.

    Έχω κάνει τόσα πολλά γι αυτό το θέμα και, κοίτα, το βρίσκω ΠΑΛΙ μπροστά μου.

    Πού πάει τόση βοήθεια;

    Άσε. Μη μου απαντήσεις. ΞΕΡΩ...

    Την καλησπέρα μου.

    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com


  3. Nobilis Says:

    Ναι Ηλιαχτίδα,
    "Και στο κάτω-κάτω, αφού τελικά όλοι μπορούμε, γιατί να μην το κάνουμε;;;"

    Όλοι μπορούμε, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε

    Να είσαι καλά που το έβαλες


  4. Nobilis Says:

    Και ... Κώστα, όσα και να κάνεις, ποτέ δεν φτάνει.
    Κι αν ανησυχείς για το που πάνε τα λεφτά και καλά κάνεις και ανησυχείς, ψάξε να βρεις που μπορεις να βοηθάς χωρίς να τα τρώνε άλλοι.

    Με αγάπη
    Το χαμομηλάκι


  5. Ανώνυμος Says:

    Εξαιρετικό το άρθρο σου Ηλιαχτίδα μου! Δες το προηγούμενό μου άρθρο για τα αποτελέσματα του φανατισμού στα παιδιά.
    Επίσης η οργάνωση oxfam.org έχει διάφορες καμπάνιες κατά της φτώχειας.


  6. πνευμα Says:

    Εξαιρετικό το κείμενο σου.

    Πράγματι όλοι μας μπορούμε, καιρός να θελήσουμε κιόλας!

    Την καλησπέρα μου


  7. Shades Says:

    Οι φώτο είναι σοκαριστικές... υπέροχο ποστ!!!
    Καλημέρα.


  8. Αγαπημένοι μου φίλοι Pink Fish, Κώστα Βλουτή, Hamomilaki, Stardust30, Πνεύμα & Shades, δεν ξέρω αν είναι ωραίο το post, ξέρω μόνο πως είναι ρεαλιστικό κι ανθρώπινο, γιατί αυτά τα απίστευτα για μας εδώ, συμβαίνουν πραγματικά, δυστυχώς... Γι΄αυτό & το έβαλα σκεπτόμενη πως μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι.
    Να είστε καλά!


  9. Πονέι η ψυχή μου με τούτο το αποτρόπαιο έγκλημα πο διαπράττουε όλες οι υποτιθέμενες πολιτισμένες κοινωνμίες.

    Μη με κακίσεις μα μια απορία ίδια με του Κ. Βλουτή την έχω κι΄εγώ.
    Προτιμώ τη βοήθεια που δεν τη διαχειρίζονται για λογαριασμό μου άλλοι

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές


  10. Δεν καταλαβαίνω πάντως για΄τι πρέπει να επιμερίζεται στις δικές μας πλάτες η αδιαφορία κρατών που το παπιζουν δημοκράτες. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα χρήματα που ξοδεύονται για την παραγωγή τροποιημένων τροφών -για να υπερβαρύνει ο δυτικός κόσμος- θα μπορούν να ξοδευτούν από ερευνητικές φαρμακευτικές εταιρείς για την εξεύρεση φυτών ανθεκτικών στην ξηρασία.

    Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω και το γεγονός ότι η φτώχεια που καταγράφεται τόσο στην Ασία (κυρίως Ινδία) και στην Αφρική ή την Αμερική, είναι αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής της Ευρώπης ακι κυρίως των ΗΠΑ που στηρίζουν κάθε είδους πολέμων.


  11. suncitizen Says:

    Συμφωνώ
    Είμαι μέλος της actionaid
    Αλλά παρόλα αυτά, έχω αμφιβολίες αν τέτοια προβλήματα λύνονται με ελεημοσύνη. H actionaid βέβαια, λέει ότι τα μορφώνει κιόλας...
    Είναι θέμα πολιτικής όλα αυτά πιστεύω. Αυτοί πρέπει να είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι, για να ευημερούν οι αφέντες του δυτικού κόσμου.
    Εμείς, βέβαια, καλά θα κάνουμε να υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά. Τόσο σε αυτούς τους δύστυχους, όσο και στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας.


  12. Κι εμείς τρέχουμε στους διαιτολόγους και στα γυμναστήρια να χάσουμε κανα κιλό...


  13. Φύρδην-μίγδην μου, Δείμε & Suncitizen καλοί μου, τα σκέπτομαι & τα γνωρίζω κι εγώ αυτά που μου λέτε. Και πως οι δικές μας δυτικές κοινωνίες οδηγούν εκεί την κατάσταση για τα πλάσματα αυτά αλλά κι ακόμη πως εάν είχαν αξιοποιηθεί πραγματικά όλα όσα χρήματα μαζεύονται τόοοσα χρόνια με σκοπό την ουσιαστική βοήθεια στους τόπους αυτούς, τώρα δε θα έπρεπε να υπήρχε ακόμη εκεί τέτοια φτώχεια κι ανέχεια.
    Ωστόσο, δεν μπορώ & να μη σκέπτομαι πως όπως & νά΄χει, ό,τι κι αν πραγματικά συμβαίνει, αυτές οι ψυχούλες σίγουρα δε φταίνε για τίποτε απ΄όλα τα παραπάνω! Κι επίσης, σαφώς κι ο καθένας μας έχει κάθε δικαίωμα να βοηθά όπως μπορεί ή να το αρνείται, όμως εγώ προτιμώ να κάνω ό,τι κι όταν μπορώ κάτι για τα παιδάκια αυτά, ακόμη κι αν ξέρω πως πχ από τα 150euros που τώρα έστειλα με την παραγγελία μου, σ΄αυτά πραγματικά μπορεί να μη φτάσουν ούτε καν τα 20... Έστω & 10 να φτάσουν, έστω & 2 παιδάκια να βοηθηθούν εγώ θέλω να το κάνω... Και σκέπτομαι επίσης, πως αν όλοι σκεπτόμαστε έτσι, τότε σίγουρα η κατάσταση σ΄αυτές τις αδυσώπητες για τον πληθυσμό τους χώρες θα ήταν πολύ διαφορετική!
    Κι απ΄την άλλη, μήπως εάν τους αρνούμαστε όλοι μας τη βοήθειά μας, συντελούμε κι εμείς στο παιχνίδι που παίζεται εναντίον τους;;; Κι αυτοί οι άγγελοι τί φταίνε;;; Κι αφού μπορούμε (όσο μπορούμε ο καθένας μας) γιατί να μη τους βοηθάμε;;;


  14. Ασκαρδαμυκτούλη μας, σού έμεινε όμως το γυμναστήριο, έτσι;;;! Οκ, εκεί δεν πάμε μόνο για αδυνάτισμα μα & για άσκηση;-)))


  15. Nobilis Says:

    Πολύ σωστά τα λές Ηλιαχτίδα μας.
    Πολύ σωστά.

    Έστω και ένα παιδάκι να βοηθήσουμε, αξίζει τον κόπο.

    Έστω και ένα .