ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ





"ΕΠΩΝΥΜΑ" ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

"ΠΕΡΙΠΟΥ 848.000 παιχνίδια της κούκλας Barbie, Dora, Δεινόσαυροι και προϊόντα της Fisher-Price, που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, ανακάλεσε η μεγαλύτερη βιομηχανία παιχνιδιών στον κόσμο, Mattel Inc., των οποίων τα χρώματα ενδέχεται να περιέχουν υπερβολικά επίπεδα μολύβδου. Αυτή ήταν η τρίτη ανάκληση της εταιρείας πέρισυ τέτοιο καιρό (& δεν ξέρω πόσες ακολούθησαν).

Τα 11 παιχνίδια που αποσύρθηκαν, περιλαμβάνουν την κουζίνα της Barbie, το σαλόνι και άλλα έπιπλα, τη Barbie που βγάζει βόλτα το σκυλάκι της κρατώντας τη σακκούλα για τις ακαθαρσίες του ζώου, καθώς επίσης και τα παιχνίδια προσχολικής ηλικίας της Fisher-Price, Geo Trax Locomotive και τα ντραμς Bongo Band. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από τα παιχνίδια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mattel.

«Αποτέλεσμα των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ανακαλύψαμε και άλλα ακατάλληλα προϊόντα», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Robert Eckert στην ανακοίνωση, συμπληρώνοντας: «Ζητάμε συγγνώμη ξανά σε όλους και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στην ασφάλεια και στην ποιότητα των παιχνιδιών που κατασκευάζουμε».

Η Mattel έχει ανακαλέσει 22 εκατ. προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα από τις αρχές του Αυγούστου του 2007. Αμερικανοί αξιωματούχοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ελαττωματικά προϊόντα από την Κίνα, μεταξύ των οποίων θαλασσινά που περιέχουν επικίνδυνα φάρμακα, οδοντόπαστες που περιέχουν αντιψυκτικά και τροφές οικόσιτων ζώων που περιέχουν χημικά τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πλαστικών.

Τα παιχνίδια της Mattel που ανακλήθηκαν τον περασμένο μήνα περιείχαν επικίνδυνα επίπεδα μολύβδου στα χρώματα ή είχαν μαγνήτες, που τα παιδιά κινδύνευαν να καταπιούν. Η Mattel, με έδρα το Ελ Σεγκούντο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αποσύρει παιχνίδια από τα ράφια των καταστημάτων σε περίοδο εορτών, η οποία αποτέλεσε το 69% των πωλήσεών της το 2006.

Σημειώνεται ότι περίπου το 65% των παιχνιδιών της Mattel κατασκευάζονται στην Κίνα. Περίπου το ήμισυ αυτών κατασκευάζονται σε ιδιόκτητα εργοστάσια της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας τα εν λόγω παιχνίδια ήταν 530.700 στις ΗΠΑ και 317.400 διεθνώς. Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή προστασίας καταναλωτών των ΗΠΑ, περίπου 774.000 παιχνίδια ανακλήθηκαν στη χώρα. Τόσο η Mattel όσο και η αρχή δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν άμεσα για τη διαφορά των δύο αριθμών.

Οι μετοχές της Mattel, που κατασκευάζει επίσης τα παιχνίδια Hot Wheels και τα αυτοκίνητα Matchbox, σημείωναν άνοδο 34 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 21,97 δολ. η μία στις 4:25 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), πριν από την ανακοίνωση της ανάκλησης των παιχνιδιών.

Οι καταναλωτές μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας για να δουν τα ελαττωματικά παιχνίδια: http://www.service.mattel.com & http://www.cpsc.gov "

Πηγή : Naftemporiki.gr


"Ο διευθυντής του εργοστασίου της κινεζικής εταιρείας Lee Der Industrial, η οποία κατασκεύαζε παιχνίδια για λογαριασμό της Fischer-Price, αυτοκτόνησε μετά την ανάκληση από την αγορά παιχνιδιών της Mattel AEBE, επειδή περιείχαν μόλυβδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Southern Metropolis της Καντόνας, ο Ζανγκ Σουχόνγκ βρέθηκε το Σάββατο νεκρός σε αποθήκη του εργοστασίου του, ενώ έφερε σημάδια στο λαιμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο προμηθευτής της χρωστικής ουσίας ήταν φίλος του.

Το εργοστάσιο κατασκεύαζε παιχνίδια για λογαριασμό της Fisher-Price του ομίλου Mattel. Η εταιρεία ανακάλεσε 1,5 εκατομμύριο παιχνίδια, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται ο Έλμο και το Μεγάλο Πουλί (από το Sesame Street) η Ντόρα & ο Ντιέγκο, εξαιτίας της ύπαρξης επικίνδυνης χρωστικής ουσίας με βάση τον μόλυβδο.

Την περασμένη εβδομάδα οι κινεζικές αρχές διέκοψαν τις εξαγωγές της εταιρείας, καθώς και των προϊόντων άλλου εργοστασίου τα παιγνίδια του οποίου περιείχαν παρόμοια χρωστική ουσία.

Pηγή: in.gr"

Κι εγώ τώρα δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι: Πώς θα ενημερωθεί για όλα αυτά τα "επώνυμα" αλλά τρομερά επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών μας παιχνίδια, ο κόσμος;;;; Γιατί κανένας αρμόδιος φορέας δε λέει τίποτε για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα; Πώς μπορούν να αδιαφορούν για την υγεία των παιδιών μας;;; Γιατί δεν έχουν αναρτηθεί λίστες με όλα τα παραπάνω παιχνίδια στις εισόδους των παιχνιδοπωλείων;;; Κάντε τον κόπο, μπείτε στα links ( http://www.service.mattel.com & http://www.cpsc.gov ) & δείτε προσεχτικά τις λίστες των παιχνιδιών που ανακλήθηκαν! Έτσι θα μπορέσετε, έστω & καθυστερημένα, αφενός να πετάξετε τα επικίνδυνα παιχνίδια με τα οποία μπορεί να παίζει το παιδάκι σας, αλλά & αφετέρου να μην αγοράσετε φέτος τουλάχιστον κανένα από αυτά...

* ΥΣ: Ξέρετε πως σύμφωνα με έρευνες της τελευταίας εικοσαετίας ο μόλυβδος (τον οποίο "φορτώνουν" απλά στη μόλυνση του περιβάλλοντος) ενοχοποιείται για πολλές πλέον μορφές αυτισμού;;; Ξέρετε πως σε όλα τα αυτιστικά παιδιά έχουν παρατηρηθεί αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα;;;

Συγνώμη εάν σας τρόμαξα, όμως αυτή είναι μία από τις τρομακτικές αλήθειες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια σ΄αυτή τη χώρα κι επειδή οι μέρες των γιορτών είναι πάντοτε ημέρες χαράς & για τους μικρούς μας αγγέλους που τις περιμένουν για να πάρουν τα δώρα τους, ένιωσα χρέος μου να σας ενημερώσω...
4 Responses
  1. Ηλιαχτίδα μου, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και η καθημερινότητά μας. Δεν ξέρουμε απο που να φυλαχτούμε πιά...

    Εν πάσει περιπτώσει, μέρες γιορτινές είναι και σου εύχομαι σ΄εσένα και την οικογένειά σου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία κι αγάπη

    Μπλέ Καληνύχτα


  2. Eύχομαι ότι καλύτερο τα φετινά Χριστούγεννα, σε σέν ακαι στους αναγνώστες σου.

    Χρόνια γεμάτα Υγεία και Αγάπη.

    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com


  3. Γλυκιά Blue, Σ΄ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Σου εύχομαι κι έγώ τα ομορφότερα χρόνια της ζωής σου να έρθουν από τον καινούριο χρόνο κι έπειτα! Γιατί το αξίζεις!!! Και φυσικά με πολλή αγάπη με τα παιδάκια σου μα & με όλους όσους εσύ αγαπάς!
    Φιλιά


  4. Eυγενικέ μας Κωστή, Σ΄ευχαριστώ θερμά! Κι εγώ εύχομαι σε σένα μα & σε όλους τους αγαπημένους σου τα καλύτερα! Με υγεία & αληθινή αγάπη να ζεσταίνει τις καρδιές μας! Κι επίσης σου εύχομαι δύναμη & πίστη στο αξιόλογο έργο σου!