ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ


Το "δικό μου" νόημα των Χριστουγέννων!΄
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ & ΠΟΛΛΑ!
Σε όλους! Στους χριστιανούς, στους βουδιστές, στους μουσουλμάνους, στους άθεους, στους εθνικούς, σε όλο τον κόσμο! Γιατί δεν έχει για μένα σημασία τί πιστεύει ο καθένας, σημασία έχει τελικά ο άνθρωπος...

Τέτοιες μέρες που οι ανά τον κόσμο χριστιανοί γιορτάζουμε τον ερχομό του Σωτήρα Ιησού Χριστού στη γη με την ενανθρώπισή Του, εγώ σα Μαρία γιορτάζω ουσιαστικά ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ! Για μένα αυτό είναι το βαθύτερο νόημα αυτής της "μητέρας των εορτών", η πίστη πως υπάρχει ελπίδα, αφού υπάρχει αγάπη στις καρδιές μας! Και δε μιλώ για αγάπη τυπική ή συμβατική, εννοώ την αληθινή αγάπη, αυτή την αγνή, άδολη, ανιδιοτελή αγάπη που ο Χριστός μας δίδαξε με την κατά σάρκα γέννησή Του κι έπειτα με τη θυσία Του.
Όχι, τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μια ευκαιρία να στολίσουμε τα σπίτια μας & να ανταλλάξουμε δώρα, όπως προβάλλεται τελευταία! Είναι μια ευκαιρία να χαμηλώσουμε λιγάκι τα μάτια & τον υπέρμετρο εγωισμό μας & να κοιτάξουμε δίπλα μας, το συνάνθρωπό μας που μπορεί να μας έχει με οποιονδήποτε τρόπο ανάγκη, που μπορούμε να τον συνδράμουμε (όχι μόνο οικονομικά μα & μόνο με ένα γλυκό μας λόγο) & να του χαρίσουμε κι εκείνου μια στάλα ελπίδας! Όπως ακριβώς ο Χριστός μας, που για να μας βοηθήσει & να μας φωτίσει το δρόμο στα κατασκότεινα μονοπάτια της κακίας που ο άνθρωπος στην ιστορία του ανά τους αιώνες έχει βιώσει, θέλησε να γεννηθεί δίπλα μας σαν απλός & φτωχός άνθρωπος, να πασχίσει για όλους μας μα & εντέλει να θυσιαστεί, βιώνοντας έτσι όλο τον πόνο, την κακία μα & την αγάπη & την αφοσίωση που όλοι μπορεί να βιώνουμε στη ζωή μας! Δείχνοντάς μας έτσι πως η αξία στη ζωή βρίσκεται στην προσφορά, στη βοήθεια, στο "δίνειν" στους ανήμπορους...!

Έτσι λοιπόν κι εγώ, που έχω την τύχη σ΄αυτή τη ζωή να ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, γιορτάζω & φέτος με την ευκαιρία της γέννησης Του Κυρίου, την ύπαρξη της ελπίδας στη ζωή μας, της ελπίδας πως υπάρχει Θεός μα υπάρχει & Άνθρωπος...!

Σας φιλώ γλυκά & σας εύχομαι τα καλύτερα!
Ένα άλλο πολύ όμορφο πραγματικά κείμενο για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων θα βρείτε εδώ !

*Όσοι είστε γονείς μικρών παιδιών αλλά & όσοι πρόκειται να αγοράσετε εν όψει της Πρωτοχρονιάς, δώρα σε μικρά παιδιά, ρίξτε οπωσδήποτε μια ματιά στο προηγούμενό μου post: θα είναι για το καλό των αγαπημένων σας παιδιών!
21 Responses
  1. Ανώνυμος Says:

    Καλή μας Ηλιαχτίδα,
    και για μας το νόημα των Χριστουγέννων είναι η Ελπίδα.
    Χαρήκαμε πολύ που διαβάσαμε την θέση σου.
    Γράψαμε κι εμείς λίγες μέρες πριν ένα ουσιαστικά ίδιο κέιμενο.
    να είσαι καλά και Χρόνια Πολλά.

    «ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ»


  2. Λιαχτιδούλα, εσύ ως γυναίκα και άρα πιο ευαίσθητη, έκανες καλύτερη ανάλυση του βαθύτερου νοήματος των χριστουγέννων απ' ότι εγώ με τις θεολογικούρες μου στο ιστολόγιο "Συ είπας"!

    Εύχομαι σε όλη την οικογένειά σου υγεία, αγάπη και ευτυχισμένο το νέο έτος!

    Φιλιά


  3. Χρόνια πολλά με υγεία φίλη Ηλιαχτίδα και καλή λευτεριά!!


  4. Aνεμος Says:

    Στους χριστιανούς, στους βουδιστές, στους μουσουλμάνους, στους άθεους, στους εθνικούς, σε όλο τον κόσμο! Γιατί δεν έχει για μένα σημασία τί πιστεύει ο καθένας, σημασία έχει τελικά ο άνθρωπος... ΤΗΝ Αγάπη μου για μεγαλύτερη κοινωνικη δικαιοσύνη και όχι άλλα νεκρά παιδι΄΄α στον πόλεμο δεν το αντέχω ότι επιθυμείς και προπάντων υγεία


  5. Aνεμος Says:

    ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ & ΠΟΛΛΑ!
    Σε όλους! Στους χριστιανούς, στους βουδιστές, στους μουσουλμάνους, στους άθεους, στους εθνικούς, σε όλο τον κόσμο! Γιατί δεν έχει για μένα σημασία τί πιστεύει ο καθένας, σημασία έχει τελικά ο άνθρωπος... δανειστικα αυτο το μηνυμα σου να στειλω δεν βρισκω ποιο καλυτερο να σε καλα


  6. Άθεος Says:

    Και να μη με συμπεριλάμβανες στις ευχές σου, Τα ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και η ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ σου αξίζουν!


  7. Γιατί δεν έχει για μένα σημασία τί πιστεύει ο καθένας, σημασία έχει τελικά ο άνθρωπος...

    Αυτό ειναι και το πιο σημαντικό από κάθε γιορτή που στην ιστορία της ανθρωπότητας αποκτά και διαφορετική σημασία και αξία.
    Νάσαι καλά και εσύ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα και είμαι σίγουρος ότι όλα θα σου πάνε καλά και τον νέο χρόνο διαισθανόμενος,έστω και από μακρυά την θετική αύρα που διαπερνά τα γραπτά σου!


  8. Ellie Says:

    Πολλές ευχές μέσα από την καρδιά μου για Υγεία αγάπη και ευτυχία και καλώς να δεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας! :)


  9. Heliotypon Says:

    Δυστυχώς οι θρησκείες απέτυχαν παταγωδώς, για τόσες χιλιάδες χρόνια, να φέρουν ειρήνη και αγάπη στον κόσμο. Αντίθετα, έφεραν πολέμους, μίσος, διχόνοια, καταστροφές. Αντίθετα, στα λίγα, μεμονωμένα σημεία του κόσμου όπου κυριαρχεί η παιδεία, αντί της θρησκείας, η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Κρίμα που είναι λίγα... Καλό 2009 σε όλους μας.


  10. Ανώνυμος Says:

    Χρόνια σου πολλά Ηλιαχτιδούλα!
    Σου εύχομαι υγεία και ευτυχία μες απ'την καρδιά μου!


  11. Side21 Says:

    Σας στέλνω απ' τη Σάμο
    τις θερμότερες ευχές μου
    για ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ...
    και το 2009 να σας έχει μια
    ακόμα πιο πολυπληθέστερη κι
    ακόμα πιο ευτυχέστερη οικογένεια ...


  12. marilia Says:

    Ηλιαχτίδα, χρόνια πολλά, καλές γιορτές και με το καλό ο νέος χρόνος! Ο Αϊ-Βασίλης να φέρνει στο σάκο του ό,τι επιθυμείτε! :):)

    πολλά σνουποφιλάκια! :)


  13. annamaria Says:

    Ευχές μέσα από την καρδιά μου για μια χρονιά γεμάτη από ευτυχία!
    ΥΓ
    Σε ευχαριστώ που δε με ξεχνάς!


  14. Pink_Fish Says:

    Στην Αθήνα η τελευταία μέρα του χρόνου είναι συννεφιασμένη. Ελπίζω αύριο να μας ξημερώσει μια ηλιόλουστη πρώτη μέρα του 2009. Καλή σου χρονιά Ηλιαχτίδα μου σε σένα και σε όσους αγαπάς και νοιάζεσαι!


  15. helorus Says:

    Τελευταίες στιγμές του χρόνου και τυχαία συναντώ μια Ηλιαχτίδα. Τι καλά!

    Καλή χρονιά :)


  16. Ηλιαχτίδα μου.. σου εύχομαι αυτή η χρονιά να σου φέρει του κόσμου τα καλά.. μέσα από την καρδιά μου!!!

    φιλάκια!!


  17. maika Says:

    καλή χρονιά ηλιαχτίδα,να είσαι γερή και δυνατή,να ταξιδεύεις και να φωτίζεις τον κόσμο όλο!!!
    ;0)))


  18. nikiplos Says:

    Καλημέρα! πολύ σωστή η κρίση σου αγαπητή Ηλιαχτίδα, γιατί με την εμπορευματοποίηση που έχουν πάρει οι γιορτές των Χριστουγέννων (και της πρωτοχρονιάς) τις τελευταίες δεκαετίες έχει χαθεί τελείως το μέτρο. Στην Ελλάδα δυστυχώς εξαιτίας της υπερμεγένθυνσης των "μικρών χωριών" μας ιδίως μέσα στην πρωτεύουσα έχουμε αρκετά παραστρατήσει. Το νόημα των Χριστουγέννων βέβαια για τους έλληνες (όπως και για πολλούς άλλους ευρωπαίους) είναι η συνεύρεση της οικογένειας. Η συνύπαρξη όλων των συγκενών που μέσα στο χρόνο που διήνυσαν αντάλλαξαν ενδεχομένως κάποια πικρά λόγια και ίσως να έγιναν και παρεξηγήσεις. Η συνεύρεση και η συγχωρητική διάθεση. Φυσικά και η Αγάπη ιδίως για τα Χριστούγεννα που μπορεί να εκφραστεί κυρίως με την προσφορά στους άλλους. Με το δίνειν και ότι αυτό μπορεί να είναι ένα χαμόγελο, μια υπόσχεση κλπ.

    Με τον νέο χρόνο αυτό γίνεται στους Αγγλοσάξωνες "Δήλωση". Τι θα κάνουν για να αλλάξουν τον εαυτό τους τη νέα χρονιά. Η δήλωση φυσικά είναι μια ακόμη δέσμευση για να επανατροποποιηθεί στην πράξη. Εγώ προτιμώ τη δήλωση που κάνουμε εμείς οι έλληνες ο καθένας μέσα του. Που δηλώνουμε εξαρχής τι θα πράξουμε, τι θα αλλάξουμε αλλά στον ευατό μας όχι στους άλλους. Έστω, μακρηγόρησα και φλυάρισα αρκετά.

    Εύχομαι η νέα χρονιά να σου δώσει φυσικά έναν υγιή νέο άνθρωπο. Επίσης να σας δώσει δύναμη και υγεία και αγάπη, κυρίως ανάμεσα σε δικούς σας αγαπημένους ανθρώπους.
    Φιλιά!


  19. πνευμα Says:

    Σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρονία με υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα.


  20. Σοφία Says:

    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Και του χρόνου να περάσουμε ακόμα πιο όμορφα με τους φίλους και τις οικογένειές μας.


  21. Κορίτσι υπέροχο!

    Εύχομαι ολόψυχα υγεια κι αγάπη...

    Μπλέ Καληνύχτα