ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ




Η Συνταγή της Ευτυχίας!

Ναι, υπάρχει! Ναι, είναι απλή κι εφαρμόσιμη! Ναι, τη γνωρίζω! Όχι, ούτε εγώ την εφαρμόζω πάντοτε (θνητή γαρ). Το παλεύω όμως! Και είναι το πολύ απλό τρίπτυχο:
Να Ζεις, Ν΄ Αγαπάς, Να Γελάς!
΄Ολη η σοφία όλων των ανθρώπινων φυλών ανά τους αιώνες, νομίζω πως συνοψίζεται τελικά σ΄αυτές τις 3 συμβουλές:

ΝΑ ΖΕΙΣ!
Κι όταν λέμε να ζεις, δεν ενοούμε βέβαια να περνάς απλά τις μέρες σου επί της γης. Ενοούμε να ζεις έντονα, διασκεδαστικά, να ρουφάς στην κυριολεξία τη μαγεία των στιγμών που απαρτίζουν τη ζωή σου, να φροντίζεις να κάνεις αυτά που σου αρέσουν κι όχι αυτά που σου επιβάλλουν. Να μην αφήνεσαι απλά να δουλεύεις, να τρως, να κοιμάσαι, να ξυπνάς & πάλι από την αρχή, αλλά να επιλέγεις ΕΣΥ αυτά που σε ευχαριστούν περισσότερο στη ζωή σου, (έξοδοι, ταξίδια, εκδρομές, συναντήσεις με φίλους κι αγαπημένους, παιχνίδια με τα παιδιά σου) & να τα κάνεις πράξη όσο πιό συχνά μπορείς! Γιατί εκεί βρίσκεται το νόημα, η ουσία, η αυτοεκπλήρωση!
Μην αφήνεσαι να μιζεριάζεις με πράγματα ανούσια, μη σε παίρνει από κάτω όταν κάποιος "σου την κάνει", προχώρα, ξέχνα τις αναποδιές, συνέχισε, ξεκόλλα, πάρε βαθειές ανάσες για να σου περάσει ο θυμός, στρέψε την προσοχή σου εκεί που θέλεις ΕΣΥ! Μην ξεχνάς ποτέ πως μπορεί ανά πάσα στιγμή & από χίλιες αιτίες να εκπνεύσεις (ξέρω, βάρβαρο αλλά τόσο αληθινό) & σίγουρα δε θα ήθελες όταν γίνει αυτό να πεις "& τί κατάλαβα; Τί έζησα;..."

Να Αγαπάς!
Τους πάντες! Ξεκίνα οπωσδήποτε από τον εαυτό σου! Ξέχνα τα "πεταχτά" σου αυτάκια που σε χαλάνε όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, τα λίγα παραπανίσια κιλά σου, το μέτριο ανάστημά σου, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να "σου τη δίνει" στην εικόνα σου, αγάπα καταρχήν τον εαυτό σου για τα καλά του κι όχι για όσα εσύ βλέπεις άσχημα (άλλωστε ΌΛΟΙ έχουν & άσχημα!) & να δεις πόσο γρήγορα θα αρχίσουν τότε να σε αγαπούν & οι γύρω σου! Είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία: όταν η δική μας αγάπη για τον εαυτό μας τελειώνει, τότε αυτομάτως & αντανακλαστικά πέφτει στο ελάχιστο & η στάθμη της αγάπης των άλλων για μας! Απολύτως λογικό βέβαια, γιατί πώς να μας αγαπήσει κάποιος/α όταν βλέπει/νιώθει πως ούτε εμείς οι ίδιοι δεν αγαπάμε τον εαυτό μας;
Έπειτα, αφού τα βρεις με σένα τον ίδιο, ξεκίνα να αγαπάς όλο τον κόσμο γύρω σου! Είναι εύκολο κι ας νόμιζες μέχρι χθες το αντίθετο: ΌΛΟΙ έχουμε μέσα μας καλά & άσχημα στοιχεία, πάψε να εστιάζεις στα άσχημα/εκνευριστικά/κουραστικά στοιχεία των γύρω σου, προσπέρασέ τα σα να μην υπάρχουν κι εσύ επικεντρώσου μονάχα στα όμορφα! Στην καλή τους καρδιά, στη φιλοτιμία τους, στο χιούμορ τους, στην εξυπνάδα τους, στη γλύκα τους, σε ό,τι τέλος πάντων έχει ο καθένας τους που σε ελκύει & σε κάνει να νιώθεις όμορφα μαζί τους! Μόλις το καταφέρεις, θα δεις πόσο πιό όμορφα θα νιώσεις κι εσύ ακαριαία, αλλά & πόσο πιό ζεστές θα γίνουν οι σχέσεις σου με τους γύρω σου! Εξάλλου, όλοι αυτό επιζητούν/με: τη θαλπωρή & την ασφάλεια μια αληθινής & ουσιώδους σχέσης, είτε με το έτερόν μας ήμισυ, είτε με το/η φίλο μας, είτε με τα αδέρφια μας! Δεν είναι καθόλου δύσκολο να την αποκτήσουμε, απλά χρειάζεται να κάνουμε εμείς την αρχή!

Να Γελάς!
Εδώ πια τί να πω; Όλοι ξέρουμε πως "το γέλιο δίνει ζωή", πως η ζωή χωρίς χαρά είναι στάσιμη & βασανιστική, πως όταν γελάμε ξαλαφρώνουμε από οτιδήποτε δυσάρεστο μπορεί να κουβαλάμε στα εσώψυχά μας! Αυτό είναι λοιπόν που πρέπει & να κάνουμε: βγάλτε από τη ζωή σας οποιονδήποτε μπορεί να σας γεμίζει πίκρα, απομακρύνεται από το περιβάλλον σας τους κακεντρεχείς & χαιρέκακους ανθρώπους, προσεγγίστε με περισσότερη θέρμη τα άτομα που νιώθετε πως σας κάνουν να χαμογελάτε ευχάριστα! Και χαλαρώστε & τη δική σας στάση ζωής! Μη διστάζετε να ξεσπάσετε σε ένα δυνατό κι εκτονωτικό γέλιο όταν ακούσετε κάτι έξυπνο κι αστείο, αφεθείτε να ξεκαρδιστείτε όταν το έχετε ανάγκη & σας βγαίνει, το γέλιο είναι πραγματικά η αποτοξίνωση της καρδιάς μας από κάθε τί βλαβερό κι επιζήμιο! Κυνηγήστε το, απολαύστε το!

Σας φάνηκε δύσκολη η "Συνταγή της Ευτυχίας"; Δε νομίζω. Δοκιμάστε να βάλετε το τρίπτυχο αυτό σα σκοπό της ζωής σας & θα δείτε τελικά πόσο εύκολο ήταν να το καταφέρετε & να κατακτήσετε τη δική σας ευτυχία! Γιατί η ευτυχία τελικά μπορεί να είναι μόνο στιγμές -όπως λένε κάποιοι- για μένα όμως είναι & τρόπος ζωής, τρόπος σκέψης, τρόπος θεώρησης των πραγμάτων...
Εξάλλου, αφού η ζωή μας είναι τόσο μικρή, γιατί να τη γεμίζουμε με μιζέρια αντί να φροντίζουμε να την κάνουμε πιό όμορφη & πιό γλυκιά;

Σας φιλώ όλους γλυκά & σας εύχομαι από την καρδιά μου λιγότερα νεύρα & περισσότερη χαρά!!!
ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ


Για έναν ανεξήγητο λόγο ποτέ δεν άντεχα να ακούσω λαϊκά. Μέχρι που πριν λίγο άκουσα αυτό από τον Πλούταρχο
ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ!!!
ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ




UPDATE προηγούμενου post περί Barbeque...

Καλημέρα & Καλό Απρίλη σε όλους/ες μας!
Οφείλω μετά το προηγούμενο post να σχολιάσω πως 2 είναι κατά τη γνώμη μου οι λόγοι για τους οποίους & εγώ (όπως & πολλές άλλες ελληνίδες σύζυγοι/σύντροφοι) "λούζονται" τέτοια συμπεριφορά από τον καλό τους:
1. Πως οι μαμάδες των καλών μας, όταν τους ανέτρεφαν κατά το οθωμανικό πρότυπο φρόντιζαν να έχουν τους "κανακάρηδές" τους σε πλήρη αποχή από πάσης φύσεως δουλειά επί του νοικοκυριού, μην τυχόν & τους ...κοπεί η μέση από την κούραση! Με αποτέλεσμα βέβαια, αυτά τα έξυπνα παλληκάρια αργότερα να θεωρούν κεκτημένο τους δικαίωμα το να εθελοτυφλούν μπροστά στις εργασίες που πρέπει να γίνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Γιατί ήξεραν φυσικά πως θα βρεθεί το "κορόιδο" η σύντροφος να επιληφθεί των πάντων... Και καταντήσαμε έτσι εμείς οι γυναίκες, (της γενιάς μου τουλάχιστον) να είμαστε πράγματι νοικοκυρές, μάνες, σύζυγοι & εργαζόμενες... Φρίκη δλδ!

2. Από την άλλη, εξίσου σημαντικός λόγος που αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει, είναι η δική μας (των γυναικών) ανοχή! Επειδή ακριβώς ερωτευόμαστε κι αγαπάμε αληθινά κι επειδή ξέρουμε τον ξέγνοιαστο τρόπο κατά τον οποίο ανατράφηκαν οι καλοί μας, ντρεπόμαστε έπειτα εμείς να "πατήσουμε πόδι" για να τους αλλάξουμε συνήθειες & να τους δώσουμε την ώθηση που χρειάζονται για να αναλάβουν τις ευθύνες & του σπιτιού εξίσου με μας... Μέγα λάθος βέβαια, αλλά δυστυχώς το κάνουμε! Εδώ είναι που διαφαίνεται άλλωστε & ο γνωστός συναισθηματισμός των γυναικών!

Παρόλα αυτά, επειδή ούτε ηλίθιες είμαστε αλλά ούτε & μαζόχες, πλέον κι εμείς έχουμε αρχίσει να "ξυπνάμε" από το λήθαργο του υπερπροστατευτισμού απέναντί τους ("μην μου κουραστεί το πουλάκι μου") αναζητήσαμε & βρήκαμε άλλες μεθόδους, ώστε & το σπίτι να είναι καθαρό & τακτοποιημένο κι εμείς πιό ξεκούραστες: έτσι νομίζω ελάχιστες κοπέλες σήμερα δεν παίρνουν στα σπίτια τους τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα μια οικιακή βοηθό για καθαριότητα,σίδερο κι όλα τα σχετικά. Και πολύ καλά κάνουμε!!! Οκ, δε θέλεις κύριε να λερώσεις τα χεράκια σου με σκόνες, απορρυπαντικά & τα συναφή; Αφού δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις πως αυτά όλα είναι πράγματα ανούσια κι ανιαρά μεν, αναγκαία δε για την υγιεινή του δικού μας σπιτιού αλλά & της ψυχολογίας μας, αφού δεν ενοείς να δεις πόσο εξίσου με εμάς (αφού μάλιστα κι εμείς εργαζόμαστε όλες σήμερα) είσαι κι εσύ υπεύθυνος για το πλύσιμο, το σιδέρωμα, το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα κι όλα τα συμπαρομαρτούντα, ε, τότε το τραβάει ο οργανισμός σου το εξοδάκι!!! Πλήρωνε λοιπόν κάθε τόσο μια γυναίκα να έρχεται να κάνει όλα όσα εσύ δεν μπορείς ή δε θέλεις! Εξάλλου κι αυτές οι έρημες να ζήσουν πρέπει, κι εμείς (οι άλλες έρημες) να ξεκουραστούμε λιγάκι θέλουμε, οπότε το λύσαμε έτσι μια χαρά το θέμα! Ε, μα; Τί νομίζατε; Πως παντρευόσαστε τη μαμά σας; Ή πως εσείς είστε οι "αγάδες" κι εμείς τα κορόιδα που θα τους υπηρετούν αγόγγυστα; Με λάθος τρόπο σκέψης σας ανέθρεψαν, αλλά δεν πειράζει, εμείς γι΄αυτό ήρθαμε στη ζωή σας, για να σας δώσουμε μια χείρα βοηθείας να τον αλλάξετε! Οκ; Κι όσο για τη δική μας μεγαλύτερη κατά πολύ συνεισφορά στο barbeque, δεν πειράζει, αφού τουλάχιστον ξέρουμε πως π.χ. αύριο θα έρθει η γυναίκα να καθαρίσει το σπίτι, έ σας κάνουμε δώρο το τηγάνισμα των ορεκτικών & τα συναφή...! Χαλάλι σας, αρκεί τουλάχιστον μετά την μπυρίτσα που θα πιείτε στο barbeque να μας χαλαρώσετε κι εμάς λιγάκι. Ξέρετε εσείς τον τρόπο!!!
Φιλάκια βρε άτιμα & ένα ΜΠΡΑΒΟ μέσα από την ψυχή μου σε όσους έχουν ανακαλύψει τον πραγματικό άντρα μέσα τους, αυτόν που δε φοβάται ούτε την ποδιά να φορέσει ούτε & να μαγειρέψει για να ικανοποιήσει μια φορά κι αυτός σε θέματα ουρανίσκου την καλή του!

*ΥΣ: Μην μου πείτε πως δεν του πάει του κυρίου στη φωτο η ποδιά πάαααρα πολύ;!!!