ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ




UPDATE προηγούμενου post περί Barbeque...

Καλημέρα & Καλό Απρίλη σε όλους/ες μας!
Οφείλω μετά το προηγούμενο post να σχολιάσω πως 2 είναι κατά τη γνώμη μου οι λόγοι για τους οποίους & εγώ (όπως & πολλές άλλες ελληνίδες σύζυγοι/σύντροφοι) "λούζονται" τέτοια συμπεριφορά από τον καλό τους:
1. Πως οι μαμάδες των καλών μας, όταν τους ανέτρεφαν κατά το οθωμανικό πρότυπο φρόντιζαν να έχουν τους "κανακάρηδές" τους σε πλήρη αποχή από πάσης φύσεως δουλειά επί του νοικοκυριού, μην τυχόν & τους ...κοπεί η μέση από την κούραση! Με αποτέλεσμα βέβαια, αυτά τα έξυπνα παλληκάρια αργότερα να θεωρούν κεκτημένο τους δικαίωμα το να εθελοτυφλούν μπροστά στις εργασίες που πρέπει να γίνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Γιατί ήξεραν φυσικά πως θα βρεθεί το "κορόιδο" η σύντροφος να επιληφθεί των πάντων... Και καταντήσαμε έτσι εμείς οι γυναίκες, (της γενιάς μου τουλάχιστον) να είμαστε πράγματι νοικοκυρές, μάνες, σύζυγοι & εργαζόμενες... Φρίκη δλδ!

2. Από την άλλη, εξίσου σημαντικός λόγος που αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει, είναι η δική μας (των γυναικών) ανοχή! Επειδή ακριβώς ερωτευόμαστε κι αγαπάμε αληθινά κι επειδή ξέρουμε τον ξέγνοιαστο τρόπο κατά τον οποίο ανατράφηκαν οι καλοί μας, ντρεπόμαστε έπειτα εμείς να "πατήσουμε πόδι" για να τους αλλάξουμε συνήθειες & να τους δώσουμε την ώθηση που χρειάζονται για να αναλάβουν τις ευθύνες & του σπιτιού εξίσου με μας... Μέγα λάθος βέβαια, αλλά δυστυχώς το κάνουμε! Εδώ είναι που διαφαίνεται άλλωστε & ο γνωστός συναισθηματισμός των γυναικών!

Παρόλα αυτά, επειδή ούτε ηλίθιες είμαστε αλλά ούτε & μαζόχες, πλέον κι εμείς έχουμε αρχίσει να "ξυπνάμε" από το λήθαργο του υπερπροστατευτισμού απέναντί τους ("μην μου κουραστεί το πουλάκι μου") αναζητήσαμε & βρήκαμε άλλες μεθόδους, ώστε & το σπίτι να είναι καθαρό & τακτοποιημένο κι εμείς πιό ξεκούραστες: έτσι νομίζω ελάχιστες κοπέλες σήμερα δεν παίρνουν στα σπίτια τους τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα μια οικιακή βοηθό για καθαριότητα,σίδερο κι όλα τα σχετικά. Και πολύ καλά κάνουμε!!! Οκ, δε θέλεις κύριε να λερώσεις τα χεράκια σου με σκόνες, απορρυπαντικά & τα συναφή; Αφού δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις πως αυτά όλα είναι πράγματα ανούσια κι ανιαρά μεν, αναγκαία δε για την υγιεινή του δικού μας σπιτιού αλλά & της ψυχολογίας μας, αφού δεν ενοείς να δεις πόσο εξίσου με εμάς (αφού μάλιστα κι εμείς εργαζόμαστε όλες σήμερα) είσαι κι εσύ υπεύθυνος για το πλύσιμο, το σιδέρωμα, το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα κι όλα τα συμπαρομαρτούντα, ε, τότε το τραβάει ο οργανισμός σου το εξοδάκι!!! Πλήρωνε λοιπόν κάθε τόσο μια γυναίκα να έρχεται να κάνει όλα όσα εσύ δεν μπορείς ή δε θέλεις! Εξάλλου κι αυτές οι έρημες να ζήσουν πρέπει, κι εμείς (οι άλλες έρημες) να ξεκουραστούμε λιγάκι θέλουμε, οπότε το λύσαμε έτσι μια χαρά το θέμα! Ε, μα; Τί νομίζατε; Πως παντρευόσαστε τη μαμά σας; Ή πως εσείς είστε οι "αγάδες" κι εμείς τα κορόιδα που θα τους υπηρετούν αγόγγυστα; Με λάθος τρόπο σκέψης σας ανέθρεψαν, αλλά δεν πειράζει, εμείς γι΄αυτό ήρθαμε στη ζωή σας, για να σας δώσουμε μια χείρα βοηθείας να τον αλλάξετε! Οκ; Κι όσο για τη δική μας μεγαλύτερη κατά πολύ συνεισφορά στο barbeque, δεν πειράζει, αφού τουλάχιστον ξέρουμε πως π.χ. αύριο θα έρθει η γυναίκα να καθαρίσει το σπίτι, έ σας κάνουμε δώρο το τηγάνισμα των ορεκτικών & τα συναφή...! Χαλάλι σας, αρκεί τουλάχιστον μετά την μπυρίτσα που θα πιείτε στο barbeque να μας χαλαρώσετε κι εμάς λιγάκι. Ξέρετε εσείς τον τρόπο!!!
Φιλάκια βρε άτιμα & ένα ΜΠΡΑΒΟ μέσα από την ψυχή μου σε όσους έχουν ανακαλύψει τον πραγματικό άντρα μέσα τους, αυτόν που δε φοβάται ούτε την ποδιά να φορέσει ούτε & να μαγειρέψει για να ικανοποιήσει μια φορά κι αυτός σε θέματα ουρανίσκου την καλή του!

*ΥΣ: Μην μου πείτε πως δεν του πάει του κυρίου στη φωτο η ποδιά πάαααρα πολύ;!!!
6 Responses
  1. Βρε καλή μου, αν φορέσουμε τις ποδιές κι αρχίσουμε να κυνηγάμε σκόνες, να σιδερώνουμε και να μαγειρεύουμε, τότε ποιος θα λύσει τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας; Το κυπριακό, ας πούμε, το παλαιστινιακό, το προσφυγικό, το οικονομικό, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, και το ποιες μεταγραφές πρέπει να κάνει φέτος ο Ολυμπιακός;


  2. Κουκλίτσα μου καλή μου, μην το παιδεύεις το μυαλό με ανάξια λόγου προβληματάκια.
    Καλά να είμαστε και ενίοτε ....κάνουμε για 10 άντρες

    Καλή σου εβδομάδα!

    Φιλι και Γλαρένιες αγκαλιές


  3. Ellie Says:

    Εμένα μου άρεσε ο μπέμπης μέσα στον νεροχύτη πάντως!! :) Αμ τα θέλουμε και τα παθαίνουμε πάντως, αυτό έχω καταλάβει!


  4. Side21 Says:

    Τελικά οι μαμάδες
    φταίτε για όλα !!!
    Εσείς με τις τσούπρες σας που
    δεν τις εκπαιδεύετε φεμινίστριες ...
    ( Από τώρα στη λάντζα ;;; )
    Κι οι άλλες με τους γιούς τους
    που τους κάνουν δικτάτορες !!!
    Καλή βδομάδα ...


  5. Ανώνυμος Says:

    Ἀστεία ἀστεία, τό πρόβλημα εἶναι σημαντικό.
    Ἀπό ὅποια πλευρά καί νά τό δεῖς ὁ καθένας τραβάει τά πράγματα στά ἄκρα.
    Πάντως μου ἔτυχε (παλιά σέ κάποιο καράβι) ἕνας πού δέν ἔριχνε νερό ὅταν πήγαινε στήν τουαλέτα. Ἡ δικαιολογία του; Στό σπίτι τοῦ τραβοῦσε τό καζανάκι ἡ μάνα του!!!


  6. An-Lu Says:

    Πότε με το καλό έρχεται η μπαμπίνα;
    ;-)