ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ


ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ!
Από χθες το πρωί ξυπνάω πρησμένη στα χέρια, στα πόδια, ακόμη & στο πρόσωπο... Όχι, δεν έχω πάθει κανενός είδους ασφυξία ούτε με τσίμπησαν μέλισσες ή άλλα ζουζουνοειδή. Απλά ο οργανισμός μου ετοιμάζεται για τη μεγάλη στιγμή! Το ίδιο ακριβώς μου συνέβαινε & πριν 3 χρόνια λίγο πριν γεννήσω την κόρη μου. Ξεκίνησα να πρήζομαι & σε 2 περίπου εβδομάδες γέννησα! Κάπως έτσι νομίζω θα γίνει & τώρα & το περιμένω με απίστευτη λαχτάρα & χαρά! Ναι, έχω τρέλλα με τα μωράκια, ναι, μόνο που σκέπτομαι πως θα μοσχοβολάει πάλι το σπίτι "μωρουδίλες" αδημονώ! Όχι, δεν έχω την παραμικρή αγωνία για τη διαδικασία της γέννας (εδώ δεν είχα την 1η φορά, τώρα θα έχω;), ξέρω πως όλα θα πάνε μια χαρά & λίαν συντόμως θα κρατώ πάλι στην αγκαλίτσα μου ένα τρυφερό τόσο δα κορμάκι! Αυτό το κορμάκι που εδώ & 2-3 μήνες με έχει τρελλάνει στις κλωτσιές! Όλο μου το "είναι" έχει κυριευτεί από λαχτάρα να το δω επιτέλους αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι, να το σφίξω στην αγκαλιά μου, να το θηλάσω, να δω σε ποιόν από τους δυό μας θα μοιάζει, αν θα μοιάζει στη Σμαραγδούλα, κ.λ.π.
Ξέρω βέβαια πως στην αρχή τουλάχιστον θα έχει πολύυυυ τρέξιμο & αϋπνία για μένα, θυμάμαι τις πρώτες 40 μέρες μετά τη γέννα της 1ης φοράς είχαν γεμίσει τα πόδια μου μελανιές γιατί από τη νύστα περπατούσα & κουτουλούσα πάνω στα έπιπλα, αλλά γι΄αυτό έχω καλέσει πάλι ενισχύσεις: θα έρθουν οι γονείς μου από τη Λάρισα & θα μείνουν μέχρι να σαραντίσω. Έ, όσο να πεις, μια μαμά σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη: δεν μπορεί βέβαια εκείνη να θηλάσει το μωρό, μπορεί όμως μια χαρά να μαγειρέψει, να συμαζέψει το σπίτι (αφού θα έρχεται καθημερινά κόσμος για να δει το μωρό), να το αλλάξει καμμιά πάνα. Έπειτα ο καιρός περνάει γρήγορα, εγώ θα ανακάμψω, οι γονείς μου θα φύγουν, εμείς θα ηρεμήσουμε πάλι & θα μπορώ πια να ρυθμίσω εγώ το ωράριο του μωρού! Ναι, με συμβουλή του παιδίατρου έτσι έκανα & την πρώτη φορά: παρότι τα μωρούλια ξυπνάνε για να φάνε & το βράδυ (έτσι εξηγείται η αϋπνία των μαμάδων) μόλις πέρασαν οι 40 πρώτες κρίσιμες μέρες, είχα αφήσει τη μικρή 2 βράδια να τσιρίζει...! Το πστεύετε; Κι όμως το έκανα! Μπορεί να έκλαιγα κι εγώ μαζί της, ωστόσο δεν υπέκυψα & δεν τη θήλασα παρά στις 6 το πρωί. Αυτό ήταν: το 3ο βράδυ δεν ξαναξύπνησε πριν αρχίσει να ξημερώνει! Κι έτσι κι εγώ η καϋμένη κατάφερα να ξανακερδίσω σιγά-σιγά τις χαμένες μου ώρες ύπνου! Την ίδια τακτική φυσικά σκοπεύω να ακολουθήσω & τώρα! Πείτε με σκληρή, άκαρδη, δε με ενδιαφέρει: αφού εγώ είδα πως την προηγούμενη φορά με την πρώτη μου κορούλα η τακτική αυτή είχε αποδώσει τόσο καλά, δε σκοπεύω να την αλλάξω τώρα, όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί δεν είμαι & μαζόχα...!
Κι ύστερα θα έχει πιάσει για τα καλά το καλοκαιράκι & θα μπορούμε να αρχίσουμε να πηγαίνουμε & για κανένα μπανάκι που τόσο τα αγαπώ! Και η Σμαραγδούλα επίσης! Ο μπαμπάς μας βέβαια θα ψιλοκατσουφιάζει (ένα περίεργο πράγμα: σχεδόν όλοι οι νησιώτες να μην αγαπούν τα μπάνια, ενώ εμείς οι στεριανοί να λατρεύουμε τη θάλασσα!) αλλά τώρα είναι στη φάση που παίζει τρελλά με την κόρη του (η ηλικία των 3 χρονών βλέπετε είναι ιδιαίτερα ελκυστική!) οπότε κι αυτός θα το διασκεδάζει!
Αυτά τα νέα μας αγαπημένοι μου φίλοι, δεν ξέρω αν θα προλάβω να σας ξαναανεβάσω post πριν τα "γεννητούρια", αν & ακόμη είναι σχετικά νωρίς: στις 19/5ου κατά το γυναικολόγο μου μπαίνω στο μήνα μου, εγώ όμως επειδή & την 1η φορά μόλις μπήκα στον 9ο γέννησα, είπα να σας ενημερώσω από τώρα για να είμαι καλυμμένη. Εύχομαι σε όλους & όλες σας να περνάτε πολύ-πολύ όμορφα, να μην αφήνετε τις αναποδιές ή τους κομπλεξικούς να σας "τσιτώνουν", να χαμογελάτε πολύ & να είστε γενικά αισιόδοξοι για όλα!
Σας φιλώ πολύ γλυκά,
Με Αγάπη,
Μαρία.
24 Responses
  1. An-Lu Says:

    Με το καλό και άπειρη αγάπη αναμένουμε τα γεννητούρια σου!


  2. Μαράκι μου, με το καλόοοοο!!!!!!!!!!!!!!!

    ΄Ετσι κι' εγώ έκανα με τα δικά μου (του Γλάρου μου η τακτική) από την αρχή όμως. Ταϊσμένα, αλλαγμένα και άσ' τα να τσιρίζουνε
    Στις 40 μέρες...αρνάκια
    ;-)

    Μωρουδίλες να απολαμβάνεις και για μένα... ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές


  3. Menios Says:

    Σπάνια σχολιάζω πλέον, αλλά αυτό το ποστ με άγγιξε πολύ!!!
    Καλή λευτεριά κούκλα μου και να παραμείνεις έτσι δυνατή και με το μαγικό φίλτρο της μητρότητος κοντά.. να είσαι καλά και να τα ζεις όλα όπως τα γουστάρεις!!!


  4. Σου ευχομαι να πάνε όλα καλά !! Μ'εναν πόνο , που λένε ! Καλη λευτεριά Ηλιαχτίδα !
    χρόνια πολλά για σήμερα !!!!

    Καλημέρες πολλές !


  5. Ellie Says:

    Χρόνια σου Πολλά ευτυχισμένη μανούλα!!!Εύχομαι να σφίξεις γρήγορα στην αγκαλιά σου το δεύτερο μωρούλι σου και να χαίρεσαι την κορούλα σου :)


  6. suncitizen Says:

    Άντε με το καλό να το δεχτείς.
    Καλή λευτεριά!


  7. ΑΠΙΘΑΝΟ...

    Έχω πάθει με τη φωτογραφία που κάπως έτσι, φαντάζομαι θα είναι στην περίπτωσή σου...

    Σου εύχομαι να πάνε ΟΛΑ καλά -που θα πάνε- γιατί αυτό είναι ζωή.

    Τα παιδιά.

    Κώστας
    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com


  8. Aνεμος Says:

    ποιο μεγαλυτερο θαυμα στη ζωη η αναπαραγωγή
    ευχαριστώ τις μαμαδες για αυτό καλη ξελεφτεριά


  9. marilia Says:

    Με το καλό το νέο σας μωράκι!!! Πάντα χαμογελαστοί κι ευτυχισμένοι! :)

    σνουποφιλιά


  10. Χαρά στο κουράγιο σας ρε κορίτσια!
    Εγώ προτιμάω να κάνω πέντε στρατιωτικές θητείες (από κείνες τις παλιές, με τιυς 23 μήνες και τα καψώνια) παρά να γκαστρωθώ για 12 μήνες...


  11. Side21 Says:

    Λένε πως εμείς
    οι Μαγιογεννημένοι
    είμαστε τυχεροί κι ασιόδοξοι ...
    Εύχομαι η κορούλα σου είτε Ταυρίνα σαν
    εμένα είτε Δίδυμη να είναι χαρούμενη
    κι ευτυχισμένη - μαζί της κι εσείς ...
    ΚΑΛΗ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ (λέμε στη Σάμο) !!!


  12. ONOMATODOSIA Says:

    με το καλο.ωραια τα μωρακια.
    μετα βγαζουν λιγο κερατα αλλα οκ.
    παιδια ειναι...


  13. An-lu μου το ξέρω & ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Θα σας ενημερώσω το συντομότερο δυνατό, αν & ξέρω εκ των προτέρων πόσο δύσκολο θα είναι να βρω χρόνο για Η/Υ στην αρχή...
    Πολλά φιλάκια & να περνάς πολύ-πολύ όμορφα εκεί στα ξένα!


  14. Γλαρομανούλα NA EIΣΑΙ ΚΑΛΑ! Σου ξαναλέω πως ο μεγάλος σου ο γλάρος πρέπει να είναι πολύ αξιόλογο άτομο (άλλωστε αν δεν ήταν δε θα ήταν ο δικός σου σύντροφος)! Τη μωρουδίλα είναι σα να τη νιώθω ήδη στα ρουθούνια μου, λίγο από τα βρεφικά απορρυπαντικά που έχω πλύνει τώρα τα ρουχάκια του, λίγο από τη δική μου λαχτάρα!
    Πολλά φιλιά!


  15. Μένιο μου καλωσήρθες καταρχήν στο blogόσπιτό μου, με τιμά που σχολιάζεις ειδικά στο συγκεκριμένο post!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την κρδιά μου, ειδικά για την τέλεια ευχή σου "να τα ζω όλα όπως τα γουστάρω"!!! Και σε σένα τα καλύτερα εύχομαι!


  16. Γλυκιά μου Ιφιγένεια ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ κι εσύ & όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Ειδικά για την τόσο σημαντική σου ευχή "μ΄έναν πόνο" νομίζω πως έτσι θα είναι, γιατί έχω το υπέροχο προηγούμενο της 1ης φοράς που πραγματικά γέννησα έτσι! Μάλλον παίζει ρόλο η ψυχολογία της μέλλουσας μαμάς & η δική μου στην περίπτωση αυτή είναι τουλάχιστον υπερ-αισιόδοξη!


  17. Ellάκι μας ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΎ! Κι εσύ ό,τι ποθείς πραγματικά να το κερδίσεις!
    Φιλάκια


  18. Να είσαι καλά, καλέ μου Suncitizen & σε σένα τα καλύτερα εύχομαι στη ζωή σου να έρθουν από δω & πέρα!


  19. Υπέροχε Κωστή μας, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Που είσαι τόσο ανθρώπινος, ζεστός κι αληθινός που σπανίζει...!


  20. Δροσερέ μας Άνεμε, εγώ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ! Aπό την καρδιά μου!


  21. Μαριλλιάκι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τόσο πολύ! Κι απ΄τα δικά σας! Τίποτε καλύτερο δεν υπάρχει...!


  22. Βρε απίθανε τύπε Άσκαρ μας, ποιός σου είπε καταρχήν πως θα γεννήσω ...ελεφαντάκι;;; Όχι καλέ μου & 12 μήνες, ούτε καν 9 δεν είναι! Οκ, δε λέω, έχει & τα ζόρια της η εγκυμοσύνη, αλλά είναι τόσο μαγικό να νιώθεις σιγά-σιγά να μεγαλώνει μια άλλη ζωούλα μέσα σου, να κινείται, ακόμη & να σε κλωτσάει!!! Ειδικά όταν ξέρεις πως αυτή η ζωούλα είναι η ένωση η δική σου με τον αγαπημένο σου, έ, τότε δεν υπάρχει τιποτε καλύτερο!!!


  23. Ευχαριστώ καλέ μου Σαμιώτη-Side! Μακάρι! Και η 1η μου κορούλα είναι ταυρίνα (αν & προσωπικά δεν τα πάω πολύ καλά με τα ζώδια & τις ...συναστρίες), ωστόσο τη γλυκιά σου ευχή θα την κρατήσω! Να είσαι καλά!


  24. Oνοματοδοοσία μου, καλά ότι μεταμορφώνονται έπειτα σε διαολάκια το έχω ήδη πει κι εγώ για τη "μεγάλη" μου κι ας είναι μόλις τριών ετών! Αλλά η αλήθεια είναι πως κι αυτή ακόμη την αλλαγή τους τη χαιρόμαστε, έτσι δεν είναι; Φιλιά στις κοράκλες σου!