ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ





ENA ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

"Περίεργος ο τίτλος του post", θα μου πείτε. Θα δείτε όμως πως δεν είναι & τόσο...
Έβλεπα απόψε ένα επεισόδιο του γνωστού "Sex & the City", στο οποίο τα κορίτσια-φίλες που πρωταγωνιστούν διαπαργαματεύονταν το θέμα του "τρίο". Θέμα που στις μέρες μας & στη χώρα μας έχει πάρει -έστω & ανομολόγητα- μεγάλες διαστάσεις. Κάπου λοιπόν μέσα στο επεισόδιο, η σεμνή της παρέας (& ίσως η πιό αφελής σε άλλα ζητήματα) η Σάρλοτ, είπε τη σοφή ατάκα: "πόσο καλά ξέρουμε τελικά αυτούς με τους οποίους κοιμόμαστε;;;"
Άσχετα με το θέμα του επεισοδίου, η ατάκα αυτή με έβαλε σε μεγάλες σκέψεις κι εμένα! Πολλά ερωτήματα ξαφνικά άρχισαν να δημιουργούνται & στο δικό μου μυαλό: τί σημασία έχουν τελικά τα χρόνια τα οποία μπορεί να ζεις με κάποιον; Μπορείς ποτέ να είσαι 100% σίγουρος/η πως ο σύντροφός σου είτε σε "κερατώνει" συστηματικά, είτε όποτε του δοθεί η ευκαιρία, είτε ακόμη & πως μια φορά μόνο, έχει υποπέσει στον πειρασμό; Άλλωστε, & για να ευθυμήσω λιγάκι το θέμα μου, όπως λέει κι ένα άλλο σοφό ρητό, "ο κερατάς το μαθαίνει πάντοτε τελευταίος", σωστά;!
Αλλά ας εξετάσουμε το θέμα πιό ρεαλιστικά: σύμφωνα με τελευταίες στατιστικές ένας στους τρεις συνανθρώπους μας δηλώνουν πως έχουν απατήσει τουλάχιστον μία φορά το έτερόν τους ήμισυ... Ποσοστό συντριπτικά μεγάλο για το δικό μου (μονογαμικά σκεπτόμενο) μυαλό, αλλά από την άλλη, αν λάβουμε υπόψη & τη φύση του ερωτήματος (το ότι δλδ δεν είναι σε όλους εύκολο να παραδεχτούν μια απιστία), ποσοστό που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο! Άρα;
Άρα αγαπημένοι μου φίλοι, θα θυμηθώ τώρα με πικρία την άλλη σοφή ατάκα της παλιάς μας ελληνικής ταινίας: "έχουμε γίνει εδώ μέσα, Σόδομα & Γόμορα!" της αείμνηστης Σαπφού Νοταρά...
Και θα σπεύσω να συμβουλεύσω όλους & όλες σας (& τον εαυτό μου φυσικά!), να ΜΗΝ εμπιστεύεστε ειδικά σ΄αυτό το τόσο σοβαρό πραγματικά θέμα κανέναν & καμμία, όσο κι αν τον αγαπάτε & η καρδούλα σας σας λέει πως σας είναι πιστός/ή, όσο κι αν θέλετε να πιστεύετε πως δεν σας απατάει! Για χίλιους δύο λόγους, είναι απόλυτη ανάγκη να παίρνετε ΠΑΝΤΟΤΕ τις προφυλάξεις σας! Γιατί δεν είναι μόνο το AIDS που καιροφυλακτεί μα εκατοντάδες άλλα εξίσου σοβαρά νοσήματα που μπορεί ξαφνικά να βρεθείτε να τα κουβαλάτε & να σας έρθει σα σκαμπίλι ουρανοκατέβατο & να αναρωτιέστε μετά από πού τα οικονομήσατε!!! Γιατί στο κάτω-κάτω η υγεία είναι ένας τομέας που δε σηκώνει παιχνίδια ή επιπολαιότητες, αφού αν μια φορά πάθεις κάτι μπορεί να το πληρώνεις μετά πολύ ακριβά για μια ολόκληρη ζωή!
Κι έπειτα, γιατί να εφησυχάζουμε & να αφήνουμε τη δική μας υγεία στην πιθανή ωριμότητα & υπευθυνότητα του συντρόφου μας, αλλά να μην αναλαμβάνουμε οι ίδιοι τις ευθύνες μας & να μην προστατεύουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας; Εξάλλου, ο σύντροφός μας εάν είχε αυτή την υπευθυνότητα που εμείς μπορεί να θέλουμε να του προσδίδουμε, δε θα είχε ίσως καν ενσκύψει σε κανέναν πειρασμό της μιας βραδιάς, ωστόσο για δείτε γύρω σας/μας, από παντού ξεφυτρώνουν σεξουαλικά σκάνδαλα. Ακόμη & αυτοί που θεωρούνται οι πιό πιστοί, ή πιό υπεράνω υποψίας, τελικά αποδεικνύονται ανάξιοι εμπιστοσύνης, δυστυχώς!
Ξέρω, τώρα θα μου πείτε τα γνωστά & τετριμμένα: "ναι, αλλά είναι άλλη η αίσθηση χωρίς την προφύλαξη", "το προφυλακτικό ίσως μειώνει την ερωτική απόλαυση", κ.λ.π. Κι εγώ σας απαντώ "ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ"!!! Όλα μια ιδέα & μια συνήθεια είναι! Βρείτε άλλους τρόπους να μεγενθύνετε την απόλαυσή σας, πειραματιστείτε, στο sex δεν πρέπει να υπάρχουν ντροπές! Κι εντέλει, τί να το κάνω εγώ να έχω την τέλεια αίσθηση κατά τη διάρκεια του sex αν είναι να ξυπνήσω το πρωί με χλαμύδια, ή σύφιλη ή κονδυλώματα ή δεν ξέρω κι εγώ τί;;; Και να πληρώνω μετά (είτε με παροδικές αλλά επίπονες θεραπείες, είτε για μια ζωή) την ανευθυνότητα του συντρόφου μου αλλά & τη δική μου ευπιστία & αφέλεια που νόμιζα πως μπορούσε να μου ήταν πιστός;! Και στο κάτω-κάτω, μακάρι να μου είναι πιστός πάντοτε, εγώ έχω τίποτα να χάσω αν λαμβάνω & τα μέτρα μου σαν καλή κι ενημερωμένη πολίτης της σημερινής μας "αλαλούμ" κοινωνίας;;; Όχι πέστε μου: έχω;
Γι΄αυτό λοιπόν φίλοι μου, όσο κι αν σας ταρακουνάω ή σας βάζω ιδέες, ή ακόμη & σας θυμώνω με το σημερινό μου post, εσείς τα μάτια σας όχι απλά 14 αλλά χίλια τέσσερα! "Προσέχουμε για να έχουμε" που λένε! ΄Οχι τίποτα άλλο δλδ, αλλά για να μη μας περνάνε μετά & για ...λαλάκες!
Φιλάκια σε όλους/ες κι εύχομαι να σας προβλημάτισα έστω λιγάκι!
Την Καλημέρα μου!

UPDATE:
Μετά από σχόλιο του φίλου Nikiplos, παραθέτω ένα συγκλονιστικό πραγματικά link που πρέπει όλοι να διαβάσετε...
http://zwhaggelou.blogspot.com
5 Responses
  1. suncitizen Says:

    Ηλιαχτίδα!
    Προσωπικά συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου.
    Βέβαια, θα μου πεις, εγώ είμαι γκέι και για μένα αυτά είναι αυτονόητα. Αλλά όπως λες, πιστεύω ότι όταν έχεις να κάνεις με άντρες, το κέρατο είναι αυτονόητο λίγο-πολύ. Και σίγουρα δε φταις σε τίποτα να κολήσεις κάτι΄που ενδεχομένως θα καταστρέψει τη ζωή σου. Και αν -μη γένοιτο- συμβεί κάτι τέτοιο, μη σου πω ότι θα κατηγορήσει έσένα οτι τον απάτησες!
    Αν μπορείς να το κάνεις αυτό που λες, την απόλυτη ασφάλεια δηλαδή, εγώ συμφωνώ απόλυτα!


  2. nikiplos Says:

    Αγαπητή Ηλιαχτίδα καλησπέρα...

    Φαντάζομαι ετούτες τις μέρες θα είσαι στην τελική φάση... εύχομαι όλα καλά από την καρδιά μου.
    Σχετικά με το ποστ, νομίζω πως πολλοί κίνδυνοι ελλοχεύουν ακόμη και όταν ψαχτούμε όλοι μας... Θέλω να πω δλδ, πως ακόμη και με σταθερές σχέσεις, ποτέ δεν ξέρεις αφενώς την ειλικρίνεια, αφετέρου την σοβαρότητα που θα επιδείξει η/ο σύντροφος την κρίσιμη φάση. Πολλοί από εμάς ριψοκινδυνεύουμε κάθε στιγμή... Απόδειξη τα πολλά τροχαία ατυχήματα. Είναι λογικό να πούμε το "δεν βαριέσαι σε μένα θα συμβεί? Εγώ δεν αποτελώ ομάδα υψηλού κινδύνου!".
    Το αφήνουμε στον ... καιρό και μετά έρχεται μια ωραία πρωΐα που τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα... Το χειρότερο δεν είναι ότι είναι δυσάρεστα, αλλά ότι δεν μπορεί πια κανείς να ξεφύγει, είναι δρόμος χωρίς επιστροφή στο status kvo antes.

    Κι όσο κι αν νομίζουμε πως είναι απο εμάς μακριά όλα αυτά, ας δούμε και το παρακάτω μπλογκ για να έχουμε επίγνωση των κινδύνων, τόσο των δικών μας όσο και των συντρόφων μας...

    http://zwhaggelou.blogspot.com/


  3. Kαλέ μου suncitizen!
    Πίστεψέ με, δεν έχει πλέον να κάνει με γκέη & στρέιτ. Από τη στιγμή που οι άνθρωποι σήμερα, άντρες & γυναίκες (νομίζεις πως οι γυναίκες σήμερα είναι στην πλειοψηφία τους πιστές;) έχουν πάψει να θεωρούν ανηθικότητα την προδοσία-απιστία, όλοι μας το ίδιο κινδυνεύουμε! Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι & όλες μας!


  4. Σε Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου Nikiplos μου!
    Κι όσο για το συγκλονιστικό link που παραθέτεις, επέτρεψέ μου να κάνω update στο post μου & να το δημοσιεύσω γιατί θεωρώ πως πρέπει όλοι να έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν τέτοια blogs. Ίσως το πάθημα κάποιου άλλου γίνει μάθημα ζωής για μερικούς από εμάς!
    Να είσαι καλά!


  5. nikiplos Says:

    Αγαπητή Ηλιαχτίδα ποστάρω εδώ, ένεκα συγγένειας του θέματος:

    διάβασα σε ένα από τα σχόλια της Ζωής:

    """ΕΙΜΑΙ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΤΕΣΕΙΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
    ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ
    ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ
    ΦΟΒΑΜΑΣΤΕ ΤΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
    ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ
    ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΝΙΔΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ"""

    Αλήθεια τι να πεί κανείς για την ανευθυνότητα που κυκλοφορεί? Δλδ η γυναίκα του εν λόγω κυρίου αν δεν έκανε εξετάσεις ιατρικές (ως έγγυος!!!!) πότε υπολόγιζε ο ίδιος να κάνει εξετάσεις?

    Αυτή η χαλαρότητα και η "άνεσή" μας μάλλον θα μας κάνει να περάσουμε δύσκολα στην ελλάδα τα επόμενα χρόνια... Πως αλλιώς να το πω?


    φιλιά και εύχομαι υγεία και στους 4!!! και να προσέχετε!