ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ


Είναι Τρελλός αυτός ο Ρωμιός...
ή αλλιώς: Πώς σε αναγκάζουν να κάνεις "παζάρι"!


Έχω χαθεί τελευταία, το ξέρω. Είμαστε όλοι καλά, απλά αυτή την περίοδο ανακαινίζουμε ένα παλιό μας σπίτι & δε φαντάζεστε για τί τρέξιμο σας μιλάω! Δεν προλαβαίναμε που δεν προλαβαίναμε (κυριολεκτώ) ούτε να φάμε, τώρα που πρέπει να ξεκλέβουμε χρόνο για να πηγαίνουμε & στα μαγαζιά & να συντονίζουμε τα συνεργεία, τώρα να δείτε πανικός... Αλλά γι΄αυτό θα σας πω παρακάτω, πρώτα θα σας πω τα νέα μου!

Η κοιλίτσα μου πια παραστρογγυλεύει! Μπήκα χθες στον 6ο μήνα, το μωράκι μέσα μου δίνει ρεσιτάλ υπερκινητικότητας, το άλλο απ΄έξω μου (η Σμαραγδούλα) τα ίδια, οπότε όλα καλά! Έχω πάρει μόνο 4 κιλάκια μέχρι στιγμής & χαίρομαι πολύ: στην προηγούμενη εγκυμοσύνη είχα βάλει συνολικά 12 & πάλι 10 μέρες μετά τη γέννα λόγω & του θηλασμού δεν μου είχε μείνει ούτε 1 παραπανίσιο κιλό, οπότε τώρα αν συνεχίσω έτσι (που δε σκοπεύω να αφεθώ) μόλις γεννήσω θα είμαι στα κιλά μου αν όχι & λιγάκι πιό αδύνατη! Μου αγόρασα μάλιστα (δώρο στον εαυτό μου την ημέρα του Βαλεντίνου, μην με πείτε ψώνιο!) ένα καινούριο ελλειπτικό όργανο γυμναστικής & το κατευχαριστιέμαι! Πάντοτε λάτρευα τη γυμναστική (το νούς υγιής εν σώματι υγιές το πιστεύω), tennis, μπάσκετ, voley, ποδόσφαιρο & γυμναστήριο ήταν τα αγαπημένα μου, στα οποία μάλιστα συμμετείχα ενεργά, οπότε τώρα ελλείψει χρόνου γυμνάζομαι έστω στο σπίτι. Μάλιστα την Πρωτοχρονιά είχαμε πάρει στη μικρή το ποδήλατο της Fisher Price που συνδέεται με την TV & το παιδί κάνει πετάλι & ταυτόχρονα παίζει παιχνίδια στην οθόνη & έχουμε πολύυυυ γέλιο! Μπροστά η κόρη με το ποδηλατάκι της & πίσω η μαμά με το ελλειπτικό της! Και χαίρομαι ακόμη περισσότερο γιατί ελπίζω έτσι να της εμφυσήσω την αγάπη μου για γυμναστική, μια που αν πάρει από τον μπαμπά της & σ΄αυτό δεν πρόκειται να γυμναστεί ποτέ στη ζωή του το παιδί! Βέβαια μην τον αδικώ τον καλό μου: μια χαρά διατηρεί τη φόρμα του (οκ, χωρίς τη γράμμωση), απλά αυτό συμβαίνει επειδή ακριβώς λόγω δουλειάς (έχει δική του εταιρεία μηχανοργάνωσης) σχεδόν δεν προλαβαίνει ούτε να φάει. Έχει πλάκα που μιλάμε καμμιά 10αριά φορές την ημέρα στο τηλέφωνο, αλλά από αυτές τις περισσότερες μία δεν μπορεί εκείνη τη στιγμή ο ένας & λέει στον άλλο "σε παίρνω εγώ σε λιγάκι", μία ο άλλος... Φυσικά το προτιμώ χίλιες φορές από ένα διάστημα στο παρελθόν που δουλεύαμε μαζί όλη μέρα! Γιατί τότε είχε καταντήσει η ζωή μας όλη η δουλειά & οι πελάτες, ενώ τώρα τουλάχιστον λείπουμε & λιγάκι ο ένας στον άλλο κι έχουμε & να πούμε τα νέα της ημέρας μας!

Τα της ανακαίνισης τώρα! Ανακαινίζουμε όλο το σπίτι (όχι αυτό που μένουμε ευτυχώς), από κουζίνα & μπάνιο, μέχρι πλακάκια, κουφώματα εσωτερικά κι εξωτερικά, ταπετσαρίες τοίχων κι ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Εδώ όμως ήταν που άρχισε το μεγάλο σοκ: στη Ρόδο όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα καταστήματα πουλάνε τα είδη τους -άγνωστο γιατί- σχεδόν σε διπλές τιμές (σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα πολύ παραπάνω) από ότι τα αντίστοιχα-ίδια είδη σε άλλες πόλεις της Ελλάδος! Αυτό πώς σας φαίνεται;

Το θέμα είναι πως ακιβώς & λόγω της δουλειάς μας, εμείς ειδικά (κι εγώ με την Πληροφορική ασχολούμαι αφού διατηρώ εκπαιδευτήριο πληροφορικής) δεν υπήρχε περίπτωση να μη ρίχναμε μια έστω ματιά στο Internet για οτιδήποτε από τα παραπάνω χρειαζόμαστε. Κι εδώ ήταν η μεγάλη έκπληξη! Τα ίδια είδη (έπιπλα μπάνιου, κουφώματα, ακόμη & πλακάκια) των ίδιων εταιρειών τα βρήκαμε στα e-shops μεγάλων καταστημάτων στην Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, στις μισές τιμές τουλάχιστον από ό,τι μας τα πουλούσαν εδώ! Το πιστεύετε; Αφού στο τέλος αγανάκτησα τόσο από την αισχροκέρδεια των εδώ καταστηματαρχών που πήγα σε κάποιον από αυτούς με τα links τυπωμένα των ίδιων προΙόντων που σας λέω πως τα βρήκα σε πολύ-πολύ χαμηλότερες τιμές & του την είπα! Ε, μα έχει & η ανοχή τα όριά της! Συγκεκριμένα μια μπανιέρα υδρομασάζ αυτός μας την έδινε 1000 ακριβώς ευρώ παραπάνω, ενώ ένα πανέμορφο πλακάκι μπάνιου, που για την ακρίβεια στο site www.katoikianet.gr (που μάλιστα δε χρεώνει μεταφορικά αλλά τα στέλνει δωρεάν σε όλη την ελληνική περιφέρεια!) εγώ το βρήκα με 14€ το τετραγωνικό, αυτός μας το έδινε 54€/m2... Nαι, καλά διαβάσατε, μιλάμε για 40€/m2 διαφορά!!! Όταν μπήκα από τον δικό του Η/Υ λοιπόν στο net & του τα έδειξα, πήγε στην αρχή να μου πει κάτι αηδίες περί κινέζικων προϊόντων, κ.λ.π. αλλά τελικά μάλλον ντράπηκε (είναι & γνωστός του άντρα μου ο τύπος) & μας ομολόγησε πως & τα δικά του όλα κινέζικα είναι κι ας τα πουλάει "στα ψώνια" ως ιταλικά! "Αφού" λέει, "ΌΛΕΣ πλέον οι μεγάλες, ιταλικές & μη εταιρείες έχουν τα εργοστάσιά τους λόγω βέβαια των πολύ φθηνών εργατικών χεριών στην Κίνα"! Τόσο καλά!

Και σας ρωτώ: φταίω εγώ λοιπόν που αρνούμαι να με εκμεταλλεύονται στην κυριολεξία, τους πάω τα links & ή μου τα δίνουν στις τιμές που τα βρίσκω εκεί (έστω, λίγο παραπάνω λόγω & των μεταφορικών) ή τα παραγγέλνω από το Internet?! Μωρέ net & πάλι net! Eδώ μιλάμε για τεράστιες διαφορές, στα 2 σπίτια, αν αγοράζεις από Αθήνα, φτιάχνεις άλλο ένα τσάμπα! Μ@λάκες είμαστε?
Αναρωτιέμαι όμως, επειδή δεν είναι η 1η φορά που αντιμετωπίζω το θέμα (τα ίδια είδα & πέρσι με κάτι ηλεκτρικά είδη που αγοράσαμε, όπως βέβαια & πολλές φορές με επώνυμες εταιρείες ειδών ένδυσης), ΚΑΝΕΙς δεν τους ελέγχει;;; Τόση πια ασυδοσία; Τέτοιος αντιεπαγγελματισμός; Άν πάω τώρα εγώ & τους καταγγείλω στο συνήγορο του πολίτη ή στο ΙΝΚΑ θα φταίω εγώ ή οι ίδιοι που τόσο αναίσχυντα προσπαθούν να με κατακλέψουν; Βέβαια δεν το κάνω (κακώς κατά τη δική μου εκτίμηση) αφού είναι όλοι γνωστοί του ροδίτη συζύγου μου, αλλά είμαι σίγουρη πως εάν το κάναμε όλοι μας, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είχαν αναγκαστεί να δουλεύουν με περισσότερη εντιμότητα!

Τέλος πάντων, εγώ πια τα έχω παραγγείλει όλα στις τιμές που ήθελα, τα γράφω όμως αυτά για να σας "πονηρέψω" κι εσάς: πλέον το Internet γι΄αυτό υπάρχει! Κάντε μια αναζήτηση του είδους που σας ενδιαφέρει & θα δείτε πόσο εύκολο πλέον είναι να αγοράσετε από το φθηνότερο κατάστημα ανά την Ελλάδα (τουλάχιστον, γιατί εγώ πχ τις ταπετσαρίες που είναι τόσο στη μόδα, αλλά εδώ ακόμη τις πουλάνε πανάκριβες, τις βρήκα σε ένα ωραιότατο e-shop της Αγγλίας με ούτε το ένα δέκατο της εδώ τιμής τους & ξέρετε πια πόσο έχει πέσει & η ισοτιμία της λίρας με το ευρώ)! Κρίμα είναι τώρα που έχουμε με το Internet τη δυνατότητα να συγκρίνουμε τιμές ανά τον κόσμο, να τους επιτρέπουμε να συνεχίζουν να μας κλέβουν!
Άντε, σας φιλώ γλυκά! Κι εσείς ευχηθείτε μου να προλάβουμε να τελειώσουμε την ανακαίνιση σε κανένα δίμηνο, πριν γεννήσω δηλαδή!

ΥΣ 1: Όχι βέβαια, στη φωτο δεν είμαστε εμείς.
ΥΣ 2: Για τις Απόκριες φέτος (σνιφ) χλωμό το βλέπω να ντυθώ... Με την κοιλιά μόνο σε στολή Οβελίξ θα μπορούσα να μπω! Εσείς όμως που μπορείτε, μην παραλείψετε! Όπως & να το κάνουμε είναι διασκεδαστικότατο έθιμο, γι΄αυτό σας εύχομαι να το κατευχαριστηθείτε!