ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ


ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΜΙΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗΣ...
ή αλλιώς
"Κι όμως η γη γυρίζει?!"

Γενικά μιλώντας:
Είσαι μαζί του πάνω-κάτω μια δεκαετία. Από ΈΡΩΤΑ ΤΡΕΛΛΟ! Τα μισά εξ αυτών παντρεμένοι. Τέκνα δύο. Και νόμιζες πως όλα πάνε καλά μεταξύ σας! Πως ειδικά στον ερωτικό τομέα είστε super ! Καλύτερα κι από καινούριο ζευγαράκι! Νόμιζες...

Εδώ κι ένα χρόνο περίπου έχεις μια αδιόρατη αίσθηση πως κάτι συμβαίνει. Κάτι τα ωράρια δουλειάς του που χτυπάνε μονίμως κόκκινο, κάτι τα περίεργα ψιθυριστά τηλεφωνήματα, κάτι κάποια ψέματα που τον έπιασες να σου λέει, κάτι, κάτι, κάτι. Εξ΄αρχής τον ρωτάς ευθέως & πολύ ήρεμα, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ σε βγάζει τρελλή! Όμως η κατάσταση όσο περνά ο καιρός χειροτερεύει. Καμμία σημασία πια δε σου δίνει! ΕΣΕΝΑ που για πάρτη σου κάποτε κυριολεκτικά πέθαινε! Όχι μόνο αυτός δηλαδή, ολόκληρος ο αντρικός περίγυρος. Και μπορεί να πέρασαν δεκα-κάτι χρονάκια & να μην είσαι πια 25 αλλά & στα 37 σου γμτ θεά είσαι, το βλέπεις καθημερινά στα αντρικά βλέμματα γύρω σου. Τί στην ευχή, ΓΙΑΤΙ;;; Αυτό ήταν με τον έρωτα; Μας τελείωσε;;;

Και δε σου πάει να αρχίσεις τις παρακολουθήσεις, τα ψαξίματα, τις κατινιές! Ούτε με σφαίρες! Ξέρεις πως δεν έχει τίποτε το σοβαρό, πως πραγματικά μόνο ξενοπηδάει, ωστόσο αυτό ούτε το καταδέχεσαι, ούτε μπορείς ή θέλεις να το ανεχτείς! Τί στην ευχή να κάνεις τώρα; Κι έχεις κάνει τόοοοοσες θυσίες για κείνον, έχεις αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σου. Ούφ! Πώς είναι καλύτερα να συμπεριφερθείς;
Να το παίξεις κορόιδο & να τον αφήσεις να δεις πότε θα βαρεθεί & θα σταματήσει κάνοντας κι εσύ ταυτόχρονα τη ζωούλα σου; Κι αν δε βαρεθεί; Αν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του & μετά απ΄αυτή βρει κάποια άλλη; Εσύ δε γουστάρεις να ζεις μέσα στην υποκρισία, ποτέ δεν το έκανες!
Και τα παιδιά; Τί είναι καλύτερο για τα παιδιά; Να τα αφήσεις να μεγαλώνουν μέσα στο ψέμα; Με έναν μπαμπά & μια μαμά που ο καθένας θα έχει τις γκομενοδουλίτσες του (όχι, εσύ μέχρι τώρα ποτέ δεν τις είχες, όμως αν πρόκειται να κάνεις υπομονή δε θα μονάσεις κιόλας!) κι απλά διατηρεί & την "οικογένεια" του για "τα μάτια του κόσμου"; Αυτά που πάντοτε κορόιδευες;! Ή απλά να κλείσεις ένα ωραιότατο ραντεβού σε ένα δικηγόρο & μετά να γυρίσει μια μέρα εκείνος στο σπίτι & να λείπεις μαζί με τα παιδιά; Πάντως τις υστερίες, τα κλάματα, τα ψέματα δεν τα μπορείς, ούτε κατά διάνοια!

Μα πού πήγαν τόσα όνειρα, τόσος έρωτας, τόσο πάθος, τόση αγάπη, τόση καψούρα;;; Τόσο ήταν;
Ψάχνεις να βρεις τα λάθη σου, αλλά όσο κι αν πίστευες πως για ένα χωρισμό πάντοτε φταίνε & οι δύο, τώρα δεν μπορείς ειλικρινά να βρεις πού φταις! ΠΟΥΘΕΝΑ!!!
Σκέφτεσαι πως μπορείς μια χαρά να του κάνεις αντίποινα μια που τόσο καλά τον ξέρεις: είναι τόσο κτητικός απέναντί σου, θα ζηλέψει τόσο που θα σαλτάρει. Θα κινήσει γη & ουρανό για να σε ξανακερδίσει. Όμως εσύ θα τον θέλεις πια;;;

Ψεύτη! Κάποτε μου είχες υποσχεθεί πως θα είσαι ερωτευμένος μαζί μου & στα 80 σου! Και είσαι μόνο 45!...
13 Responses
  1. Καλά, αυτή η "φίλη" είναι 37 χρονών και πιστεύει ακόμα σε υποσχέσεις για ... αιώνιες αγάπες;

    Πάντως, μη σου κάνει εντύπωση το γεγονός πως παρότι η φίλη μας είναι κουκλάρα, ο άλλος ξενοπηδάει, πιθανότητα μια πολύ χειρότερη!

    Όπως λένε και κάποιοι σοφοί, και την ωραιότερη γυναίκα κάποιος σίγουρα την έχει βαρεθεί...


  2. Όταν έχεις βαρεθεί να τρώς τα ίδια φαγητά στο σπίτι όλο και κτυπάς καμιά τυρόπιττα ή κανένα σουβλάκι οταν είσαι έξω.
    Εάν το μενού στο σπίτι έχει ενδιαφέρον παραμένεις νηστικός για να δοκιμάσεις την έκπληξη που σε περιμένει στο σπίτι.


  3. Άσκαρ μου είχα αποφασίσει να μην απαντήσω σε σχόλια για ευνόητους λόγους, όμως με κέντρισες άσχημα!
    Καταρχήν θα σου πω πως κι εγώ πιστεύω σε αιώνια αγάπη! Πες με ρομαντική, αφελή ή ηλίθια αν θέλεις, όμως πιστεύω & θέλω να συνεχίσω να το κάνω! Το να είναι ανίκανος ένας ή 1000 άντρες να αγαπήσουν έτσι, πάλι δεν με πείθει πως αυτό δεν ισχύει. Μπορεί να είναι η εξαίρεση βέβαια, αλλά εφόσον μια γυναίκα μπορεί να αγαπά για πάντα είμαι σίγουρη πως κι ένας άντρας μπορεί. Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ είναι αυτός;;;
    Σ΄αυτό για τη χειρότερη δίκιο έχεις! Εν προκειμένω είναι πολύ χειρότερη από τη φίλη μου & όχι μόνο σε εμφάνιση! Ξέρεις όμως γιατί συμβαίνει αυτό από άποψη ψυχολογίας; Γιατί με τον τρόπο αυτό ο τύπος κατευνάζει υποσυνείδητα τις τύψεις του! Όταν όμως δει τη γυναίκα του μια μέρα (που σήμερα τη θεωρεί κτήμα του) με κανέναν παιδαρά, τότε να είσαι βέβαιος πως θα την παρακαλάει γονατιστός, μόνο που όπως λένε κάποιοι άλλοι σοφοί, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω...
    Καμμιά αντρική-φιλική ιδέα για το τί να κάνει η συγκεκριμένη κοπέλα δεν έριξες όμως!


  4. Αθεόφοβέ μου, αν & κυνική η άποψή σου, ομολογώ πως είναι πέρα για πέρα αληθινή! Έχω όμως μια απορία: γιατί η κοπέλα ΔΕΝ δοκίμασε σουβλάκι;;; Γιατί μόνο ο κύριος υπήρξε τόοοοοσο επιρρεπής;;; Κι από την άλλη, εάν την αγαπούσε γιατί ΔΕΝ έκανε κι αυτός κάτι για να ταρακουνήσει τα νερά;;; Μάλιστα από όσο ξέρω αρνιόταν πεισματικά & της γυναίκας του τις προτάσεις (ταξιδάκια, εκδρομές, έξοδοι, κ.λ.π)...
    Επίσης, ούτε εσύ όμως καλέ μου, μου πρόσφερες καμμιά συμβουλή!


  5. Kι άλλη μια απορία (πραγματική) προς τους δύο προηγούμενους φίλους μου που αφορά γενικά ολόκληρο τον αντρικό πληθυσμό:
    Έστω πως με πείσατε ότι το φύλο σας τουλάχιστον είναι από τη φύση του πολυγαμικό! Τότε γιατί παντρεύεστε;;;


  6. AVRA Says:

    καλημέρα!

    ηλιαχτιδα μου ειχα χασει τα ιχνη σου 2 ολοκληρα χρονια.Μετα το ΡOMEO & JULIET δεν γνωριζα οτι εχεις ανοιξει καινουριο μπλοξκ .Πιστευα οτι απλα μας επισκεπτεσαι....

    καλως σε ξαναβρηκα λοιπον!

    Πιστευω οτι υπαρχει αληθινη αγαπη και ερωτας ακομη και μετα απο πολλα χρονια, ισως οχι ο ιδιος ποθος ακριβως αλλα σιγουρα ελξη το ιδιο ζωντανη και επιθυμια για τον αλλον.

    Το νιωθω εγω για τον συζυγο μου και φαινεται να αισθανεται και εκεινος το ιδιο.

    Απο εκει και περα υπαρχουν σκαμπανεβασματα σε μια σχεση ειδικα με τον ερχομο των παιδιων.Την πρωτη πενταετια μεχρι να ξεπεταχτουν και τα δυο ειναι πολυ ζορικα.Δεν υπαρχει χρονος για τιποτα και μειωνεται λιγο η ερωτικη επιθυμια.Εκει λοιπον σε εκεινο το σημειο μπορει να υπαρξουν συννεφα.Ποσο σοβαρη ειναι η κατασταση μονο το ζευγαρι ξερει.

    Αν πιστοποιημενα υπαρχει τριτο προσωπο ειναι πολυ σοβαρο προβλημα και αναλογα με την ιδιοσυγκρασια των ανθρωπο υπαρχει και η αντιοδραση.

    Προσωπικα πιστευω οταν υπαρχουν τοσο μικρα παιδια χρειαζεται λιγο υπομονη και που ξερεις μπορει να ηταν μια φαση.( δεν εγκρινω αλλα ....)


  7. Στο ερώτημα γιατί παντρευόμαστε η απάντηση είναι απλή!
    Το στιγμιαίο σφάλμα που κάνεις όταν προτείνεις γάμο σε φυλακίζει για τα επόμενα χρόνια,ακριβώς το αντίθετο που έγινε με την χούντα!
    Μας φυλακισε 7 χρόνια, μας φάνηκε ένας αιώνας, και μετά κρίθηκε σαν στιγμιαίο !!
    Ευτυχώς η γυναίκα μου κοιμάται και δεν βλέπει τι γράφω!


  8. Σοφία Says:

    Δύσκολες ερωτήσεις, ακόμα δυσκολότερες απαντήσεις. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει αιώνια αγάπη, ούτε ότι ο άνθρωπος είναι ζώο μονογαμικό. Απλά οι περισσότεροι το προσπαθούμε. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο και μερικοί καθόλου. Το βασικό είναι να κάνεις σχέση με κάποιον που είναι του ίδιου επιπέδου προσπάθειας με σένα. Αν εσύ είσαι του περισσότερου και αυτός του λιγότερου ή του καθόλου, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν τα προβλήματα. Και δεν έχει να κάνει με το αν είσαι κούκλα ή πανούκλα.

    Έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον :-)


  9. Αυρούλα καλώς όρισες! Εγώ όχι μόνο ΔΕΝ εγκρίνω, γίνομαι & "Τούρκα" με κάτι τέτοια... Και πέφτει εντελώς από την εκτίμησή μου ο κύριος, ιδίως λόγω του ...μουλωχτού της υπόθεσης! Χίλιες φορές να ήταν Άντρας & να είχε τα κότσια να το πει ευθέως πως γουστάρει ξενοπηδήματα. Αλλά σου λέει "μ@λάκας είμαι να το πω & μετά να έχει κι αυτή πάτημα να κάνει τα ίδια;"
    Μετά σου λέει φταίει η γυναίκα αν γυρίσει ο τύπος μια μέρα σπίτι & βρει τη γυναίκα του στο κρεββάτι με παρεούλα! Γιατί αυτό πραγματικά του αξίζει!


  10. Αθεόφοβε αθεόφοβε, πλέον όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα με τους γάμους: τώρα χωρίζεις πολύ πιό εύκολα από ότι παντρεύεσαι! Αν λοιπόν ένας άντρας γουστάρει να πηδάει γενικώς τριγύρω τότε γιατί δε χωρίζει πρώτα για να μην προσβάλλει την οικογένειά του; Δεν ξέρετε πως δε γίνεται να έχετε & την πίτα ολόκληρη & το σκύλο χορτάτο;;; Τουλάχιστον όχι στις περιπτώσεις που το έτερον ήμισυ διαθέτει & λίγο νου...
    Όσο για το στιγμιαίο λάθος, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει: εσείς πολύ έξυπνα πράττετε & μας παντρεύεστε! Έχετε έτσι καθημερινά το ζεστό σας το φαγάκι, την καθαριότητά σας (είμαι σίγουρη πως κι εσύ όπως κι ο άντρας μου, ούτε πλυντήριο δεν ξέρεις να βάλεις!!!), τα παιδάκια σας & γενικά τη ζωή σας τακτοποιημένη! Εμείς κάνουμε το λάθος & μεγάλο μάλιστα που σας λυπόμαστε να μας κυνηγάτε-παρακαλάτε & σας λέμε κάποτε το "Ναι"...! Για να μας τα φορέσετε έπειτα & να μας κάνετε να μετανιώνουμε την ώρα & τη στιγμή που σας λυπηθήκαμε! Ή να αποφασίσουμε να γίνουμε ίδιες σας: λάτρεις της ...ποικιλίας!
    Κι ύστερα σου λένε "φταίει η γυναίκα"...


  11. Συμφωνώ Σοφούλα μου στο σκεπτικό σου πως για να πετύχει η ...συνταγή πρέπει να είμαστε του ιδιου επιπέδου προσπάθειας με το σύντροφό μας. Τί γίνεται όμως όταν επί δέκα περίπου χρόνια ούτε που γυρίζει να κοιτάξει άλλη γυναίκα & ξαφνικά τον βλέπεις να κοιτάζει μονίμως;;; Εγώ η μόνη εξήγηση (η οποία μάλιστα δικαιολογεί & την υπόλοιπη συμπεριφορά του) που μπορώ να δώσω είναι πως απλά έπαψε να είναι ερωτευμένος πλέον!
    Το θέμα της εμφάνισης/ομορφιάς το έθιξα μόνο γιατί ακούμε κάποιες φορές να λένε "έτσι όπως έγινε αυτός/ή πώς να μην τον/ην κερατώσει;" Για να επισημάνω λοιπόν πως στην περίπτωση του post μου δεν ισχύει καθόλου κάτι τέτοιο! Ο τύπος ερωτεύτηκε μια πολύ όμορφη γυναίκα & αυτή παραμένει πολύ όμορφη! Αυτός βέβαια έχει αρχίσει να χαλάει λιγάκι (ξέρεις: κοιλίτσες, ψιλοφαλακρίτσες, ρυτιδούλες, γκρίζα, κ.λ.π.) Βρε, μήπως αρχίζει να περνάει τη λεγόμενη "κρίση των πενήντα;"!


  12. Kwlogria Says:

    Το ζευγάρι με μια συζήτηση στο τραπέζι, θα φέρει απαντήσεις. Αυτή η συζήτηση πονάει και μπορεί να φέρει καταιγίδα αλλά δε γίνεται διαφορετικά. Και σε μία σχέση ΠΑΝΤΑ φταίνε και οι δύο. Ακόμα κι όταν ο ένας νομίζει ότι δε φταίει πουθενά. Ίσως θα έπρεπε να μην είναι τόσο τέλειος γιατί ο άλλος αισθάνεται "λίγος". Σαφώς είναι πρόβλημα αυτού που αισθάνεται έτσι αλλά μια συζήτηση θα βοηθούσε. Ούτε οι κατινιές βοηθάνε, ούτε το φευγιό με δικηγόρο, ούτε η υποκρισία, ούτε η ψεύτικη υπομονή που μόνο θυμό στεγάζει.

    Για να μην πω ότι οι άντρες περνάνε κλιμακτήριο σ' αυτήν την ηλικία, αισθάνονται ότι γερνάνε, πεθαίνουν κλπ και ειδικά όταν έχουν μια γυναικάρα δίπλα τους, εκεί να δεις γλέντια. Αυτό δεν είναι με τίποτα δικαιολογία αλλά μια επιβεβαίωση μπορεί να τη θέλουν και καλό είναι να τους τη δώσει η γυναικάρα. Τώρα είναι και η συνήθεια στη μέση, είναι πολλά, μπορεί και να έχει κλείσει ένας κύκλος, δεν είναι κακό. Δεν είναι ωραίο να ζει κάποιος με συμβάσεις. Μια ωραία, ήρεμη συζήτηση, έστω και με το ζόρι αν δε θέλει ο άλλος ή το παίζει κινέζος. Κανά δυο ποτάκια, βαθιές αναπνοές και ξεκινάς να την κάνεις. Για την ίδια σου τη ζωή πρόκειται, όχι για ένα φόρεμα. Καλή επιτυχία!


  13. Milles mercis Κωλογριούλα!